Ana sayfa Dizi Haberleri Nare’ye ‘Metres’ dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi!

Nare’ye ‘Metres’ dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV’de bu akşam yeni sezon ilk bölümü yayınlanacak olan Sefirin Kızı dizisi, tanıtımıyla bile izleyiciyi isyan ettirmeyi başardı! Dizinin tepki çeken sahnelerinde sarfedilen sözler, Nare’nin geldiği durum, izleyenlerin tepkisine neden oluyor. Öyle yorumlar yapılıyor ki dizi daha başlamadan sosyal medyayı karıştırmış durumda!

Yeni sezondan yayınlanan ilk tanıtımda izleyici zaten eleştiri bombardımanına tutmuştu. İkinci tanıtım ise ipleri iyice kopardı! Yeni sezonda Nare karakterinin getirildiği nokta, dizinin takipçilerini çok kızdırmış görünüyor! Yeni sezonda iyice sertleşen Sancar’ın tavırları, izleyenleri diziye ‘kadına şiddet’ konusunda zorlamakta!

Engin Akyürek, Neslihan Atagül ve Uraz Kaygılaroğlu’nun başrolünde oynadıkları dizi, aslında ilk sezonda izleyicinin büyük ilgisini çeken bir proje oldu. Ancak 2. sezonda sabırları biraz zorlayacak gibi görünüyor şimdiden. Gelen yorumlara bakılınca, izleyicinin nasıl tepkiler verdiği daha iyi anlaşılacaktır.

Nare gibi eğitimli, güçlü bir kadının düşürüldüğü durumu izleyici kabullenemezken, Sancar’ın onu bir kuma, metres gibi hayatında tutmaya çalışması da izleyicinin sabrını zorlayan bir durum oluyor.

Gediz karakterinin izleyicinin gözünde daha da büyüdüğü, anlayışlı, güven duyulacak, tutarlı tavırları olan ve Nare’nin aşkını hakeden bir kişilik olarak durması, izleyenleri Nare ve Gediz aşkına yönlendiriyor.

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 16

Bilindiği gibi dizinin senaristleri  Sen Anlat Karadeniz dizisinin hikayesini ve ilk sezonunu da yazan Ayşe Ferda Yılmaz ve Nehir Erdem. Yönetmen de yine aynı dizinin ilk sezon yönetmeni olan Emre Kabakuşak. Bu üç isim şimdi Sefirin Kızı dizisinde tekrar buluştu.

Sen Anlat Karadeniz’de de kadına şiddet sahneleri çok eleştiri almış, Nefes’in bu kadar güçsüz bırakılmasına izleyici kızmıştı. Ancak bu kez Sefirin Kızı dizisinde eleştiriler daha da artmış durumda! Üstelik son yıllarda Türkiye’de artan kadına şiddet, kadın cinayetleri vakaları nedeniyle izleyicilerin farkındalığı artmış durumda.

Ancak dizi senaryolarının bu farkındalığın gerisinde kalması, hala aynı senaryoların ekrana getirilmesine tepki veren izleyiciler, bu tür olayların insanları etkilediği, daha bilinçli senaryoların topluma sunulması gerektiği kanısını dile getiriyorlar.

Özellikle 2. tanıtımda Menekşe’nin Nare için ‘metres’ kelimesini kullanması ve Sancar’ın 2. tanıtımda söylediği “Senin karnında bebek, onun karnında kurşun” savunması, izleyicinin tepesini fena attırdı!

Senaristlerin kadın olmalarını hatırlatan izleyiciler, kadını bu şekilde güçsüz, kuma, metres, gibi gösteren, acizleştiren bir duruma sokulmasına tavırlarını yorumlarında sert bir dille yapıyorlar.

İşte dizinin çok eleştiri alan o tanıtımı ve gelen yorumlardan bazıları…

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 17

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 18

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 19

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 20

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 21

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 22

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 23

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 24

Nare'ye 'Metres' dedi, izleyici ayağa kalktı! Sefirin Kızı dizisinde akıl almaz laflar isyan ettirdi! 25