Ana sayfa Güncel Haberler National Geographic WILD’da Köpekbalığı Festivali

National Geographic WILD’da Köpekbalığı Festivali

tarafından ker_def

National Geographic WILD temmuz ayı boyunca köpekbalıklarının bilinmeyen yönlerini birbirinden kaliteli ve sıra dışı yapımlarla izleyicilerle buluşturuyor.

National Geographic WILD su altındaki dünyanın en korkutucu ama sıra dışı canlılarından köpekbalıklarının gizemli dünyasına doğru bir yolculuğa çıkıyor. Köpekbalıkları hakkında bilinmeyenler temmuz ayı boyunca her hafta sonu birbirinden keyifli yapımlarla National Geographic WILD ekranlarına geliyor.

Amerika’nın kıyı şeridinde, özellikle hiç beklenmedik ve yeni noktalarda saldırılar artıyor. Bilim insanları ve yerli halk bu değişimin arkasındaki nedenleri sorgularken National Geographic WILD ise insanlara korku salan bu deniz canlısının doğasındaki değişimi araştırıyor. Arşiv görüntüler, görgü tanıklarının anlatımı ve su altı görüntülerle “Köpekbalıkları Saldırınca”, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’de National Geographic WILD kanalında.

Daha fazla insan kameralarıyla suya girmeye başladıkça köpekbalığı saldırılarının da daha fazla görüntüsü ortaya çıkıyor. Key West bölgesinde bir resif köpekbalığı zıpkınla avlanan bir balıkçının bacağını ısırırken Guadalupe Adası’ndaki mağara dalışı bir köpekbalığı saldırısı üzerine dalgıçların mağarada mahsur kalmasıyla sonuçlanıyor. Peki köpekbalıkları insanları av olarak gördükleri için mi saldırıyor? Bu soruya yanıt arayan “Görgü Tanıkları: Köpekbalığı Saldırısı”, 7 Temmuz Pazar günü saat 21.00’de National Geographic WILD ekranlarına geliyor.

Su altında hüküm süren bu vahşi türün hikayesi ise uzmanların anlatımıyla “Yamyam Köpekbalıkları” ile 7 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de National Geographic WILD kanalında izleyicilerle buluşuyor.

Köpekbalıkları okyanuslarda besin zincirinin en tepesinde yer alsa da avın yerini tespit etmek o kadar da kolay değil. Bazıları pusuya yatarken bazıları avlarının peşinden son sürat ilerliyor. Nasıl avlanırsa avlansınlar tüm köpekbalıkları okyanuslardaki avcı rollerini sürdürüyor. Köpekbalıklarının avlarını tuzağa düşürmek için bulduğu şaşırtıcı çözümleri anlamaya çalışan “Köpekbalığı Bölgesi”, 14 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de National Geographic WILD kanalında.

Okyanusun ortasında bir köpekbalığıyla karşı karşıya kalmanın hayali bile yeterince korkunçken National Geographic WILD, bu karşılaşma anını tüm detaylarıyla izleyicilere sunuyor. “Köpekbalığı İnsana Karşı” 27 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de National Geographic WILD ekranlarına geliyor.

Bilim insanı Dr. Laurent Vigliola ve köpekbalığı uzmanı Dr. Will Robbins, köpekbalığı akını yüzünden tehdit altında olan Noumea Limanı’nı köpekbalıklarından kurtarmak için bir ilki denemek üzere bir araya geliyorlar. Köpekbalıklarını ana limandan vinçlerle saf mercan resifine taşırken bilmedikleri sırlarını keşfetmeye başlıyorlar. “Operasyon: Köpekbalığı” 28 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de National Geographic WILD kanalında.