Ana sayfa Dizi Haberleri Neden Kefaret dizisi izlemelisiniz? Mert Fırat’ın için sebepler çok!

Neden Kefaret dizisi izlemelisiniz? Mert Fırat’ın için sebepler çok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında Pazar akşamları yayınlanmaya başlayan Kefaret dizisi, geçtiğimiz hafta ilk kez izleyici ile buluştu. İlk bölüm adeta yıldız gibi parlayan, reytingleri ile iddiasını kanıtlayan ve hikayesi ile de izleyicileri meraklandıran bir dizi gördük. Keferat de başrol oyuncuları da çok iyi belirlenmişti. Nurgül Yeşilçay yine hayranlarını ekrana getirmeyi başardı. Yurdaer Okur ve Mert Fırat da karakterler için iyi seçimlerdi.

Meltem karakterinde Özge Özacar da dikkat çekici performansı ile göz doldurdu. Kefaret dizisinde Sinan Komiser karakterine hayat veren Mert Fırat, dizide herkesin kendisinden bir şeyler bulacağını söyledi. Beyza Şekerci’nin sunduğu Kamera Arkası programına konuşan oyuncu, “Herkesin çok çabuk anlayacağı, kavrayacağı… Konusu, meselesi çok anlaşılır fakat derin, herkesin kendinden bir şey bulabileceği bir hikaye” diyerek, diziyi izlemek isteyenlere mesaj yolladı.

Zülfü Livaneli’nin kitabından uyarlanan Kefaret dizisi, gerçek bir olaydan hikayeleştirildi. Fırat, hikaye kurgusuna dikkat çekerek, dizinin diğer yapımlardan ayrılan özelliğini şöyle özetledi:

“Birçok diziden ayrılan özelliği şu olabilir. Zülfü Livaneli faktörü. Mahinur Ergun faktörü. Bu iki kalemin bir anlamda hikayeden senaryoya doğru evriliyor olması. Aslında sıradan insanların hikayesi gibi zannettiğimiz bir hikayenin farklı boyutları ile ele alınmış halini görünce, oradaki zenginliği görünce bence etkilenecektir.”

Sinan Komiser, hikayenin göbeğinde bir karakter. Çocukları kaçırılan anne ve babaya yardımcı olan, davayı çözmeye çalışan birisi. Karakterin hem sorunun hem de çözümün de bir parçası olduğunu dile getiren Mert Fırat, “Onların hayatlarının ve bütün konunun merkezine adım atmış. Onlarla birlikte bu yolculuğa giden bir karakter” diye konuştu.