Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Neslihan Arslan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Neslihan Arslan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Neslihan Arslan, 25 Nisan 1989 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Neslihan Arslan
Doğum Tarihi: 25 Nisan 1989
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/nesly.arslan/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Neslihan Arslan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukken çok aklında yoktu, pek çok spor dalıyla profesyonel olarak ilgilendi. Lise yıllarında oyuncu olmaya karar verdi. “Aslında benim oyunculuğu tercih edeceğimi annem dışında kimse öngöremiyordu. Yedi yaşımdan 16 yaşıma kadar atletizm, yüzücülük ve voleybol eğitimleri aldım. Yüzme ve voleybolda lisansım vardı hatta. Sonra lise son sınıfa geçerken hep içimi gıdıklayan şeyin peşinden gitmeye karar verdim ve kendi kendime konservatuar sınavlarına hazırlanmaya başladım. Bir yerden ders alacak durumumuz pek yoktu o zaman , bir şekilde de sınavlara hazırlanmam gerekiyordu. İstiyordum ama ne yapacağımı bilmiyordum. Lise bittikten sonra kulaktan dolma bilgilerle sınavlara girdim ama tabi ki olmadı.  İlk sene kazanamayınca gidip Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı ve İstanbul Üniversitesi Konservatuarında ki sahne hocalarından izin alarak haftanın üç günü derslerine girmeye başladım. Mimar Sinan’da okumak istiyordum ama derslere girmek mümkün değildi o dönem. En azından ben başaramadım. Bir sahneye , role nasıl hazırlanıyor öğrenciler bu derslerde izleyerek öğrendim. 2 yıl boyunca derslere misafir öğrenci olarak girdim ve sonunda  istediğim okul olan Mimar Sinan’ı kazandım.

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Hayat Bilgisi’ dizisiyle başladı.

Kariyerinin dönüm noktası: “Üniversiteden mezun olduktan sonra devlet tiyatrosunda ‘Temiz Ev’ adlı oyun için seçmelere katılması kariyerinde sıçrama yapmasına sebep oldu. “Başrol karakteri için seçmeler yapılıyordu. Portekizli bir kızdı oynanacak karakter ve çok eğlenceli bir roldü, çok istedim, herkese açık da değildi seçmeler.  Oraya çağırılan 10 kişiydik , katıldım ve beni uygun gördüler. Aynı oyunda çok güzel isimlerle çalışma şansı elde ettim. Oyunumuz ses getirdi çok ne mutlu ki , üç sezon boyunca oynadık ve tiyatro çevresince daha bilinir oldum bu oyun sayesinde ve sonra alternatif sahneler , yaz kış tiyatro derken şimdi olduğum yerdeyim.”

Hangi proje ile parladı? ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde canlandırdığı ‘Dilara’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Coşkulu, neşeli, enerjik, kendinden emin. “Çok kendi kendine bir insanım aslında. Sevgi vermek ve almakla alakalı bir şey. Keyif aldığım şeyleri herkesle paylaşmak istiyorum, insanları dinlemeyi seviyorum.

Sosyal: Boş zamanlarını sevdikleriyle beraber geçirmeyi seviyor. “Araştırmayı çok severim. İlgimi çeken her şeyi araştırıyorum ve bu noktada da büyük bir zamanım, yeni şeyler öğrenmekle geçiyor. Onun dışında antikacıları gezerim. Ara sokaklarda dolaşırım. Arkadaşlarımla ve sevdiklerimle zaman geçiririm.”

Mutluluk kaynağı: “‘İstanbullu Gelin’ dizisinde çalışmış olmaktan mutluluk duyuyor. “Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş’la çalışmak istiyordum, bana bu fırsatı sunmuş oldu. Oyuncu olarak her rolden bir şeyler çıkarıyorsunuz. Dilara’yla insana bakışım değişti.”

İlk sinema filmi: Ömer Faruk Sorak/ Sınav

Hayata bakışı: Çok güzel arkadaşlıkları var, hayatta bu yüzden kendisini şanslı hissediyor. “Arkadaşlarımla hep birbirimizi kollarız tabi ki ama ben bir sıkıntıyla karşılaştığımda ilk etapta biraz kendi kendimleyimdir yine de. Önce kendi içimde yaşamaya alışmışım sanırım. Çok sıkıldığımda tahta oymaya başlıyorum genelde. Liseden beri kendi kendime uğraşarak yapmaya çalıştığım bir şey. Ciddi anlamda terapi diyebilirim. Biraz fazla yol yürüyüp, şehir içi-dışı bir yerlerde kendimi dinleyip öyle paylaşırım sıkıntılarımı yakınlarımla.

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun yanı sıra, hem konservatuar sınavlarına öğrenci hazırlıyor hem oyuncu koçluğu yapıyor hem de dublaj sanatçısı. “Öğrencilerime program çıkarırken ezbere gitmek yerine insanın psikolojik handikaplarını öğrenmeyi (olabildiğince) ve öyle yaklaşmayı doğru buluyorum. İnsan koca bir dehliz. Her yeni ders bana da çok şeyler katıyor ve insana, hayata, oynama durumuna, kendime dair de tabi düşündürüyor sık sık. Tiyatro ve televizyon, ikisinin de tekniği çok farklı ama işimiz insan ve bence çok da ciddi farklılıkları yok. Senaryoyu tabii ki bir tiyatro metni gibi okuyamazsınız ama karaktere çalışmak, sette bunu yansıtmak ve insanlarla olan ilişki, bence bir paket. Teknik farklı sadece, yoksa her şeyin başı sevgi ve özveri diye düşünüyorum.

Kariyer planı: Sevdiği mesleği yaptığı için kendisini şanslı hissediyor ve yaşamı boyunca sahnede olmak istiyor. “Kariyerim açısından benim için her dönem aramak ve şüphe etmek üstüne. Gencim ve çok çalışmayı sevmek bir şans. Bunun tadını çıkarıyorum.”

Neslihan Arslan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kaygıları: Şiddetin her şeklini kaygı verici buluyor. “Sadece kadına değil ya da sadece fiziksel de değil ne yazık ki. Kadına , erkeğe , çocuğa , hayvana , doğaya…!  Bir kaç satırda nasıl anlatılır inanın ki ben de bilmiyorum ama kilit gördüğüm bir kaç şey var; Kendine ve hayatına inancını ne pahasına olursa olsun yitirme. Kimsenin vicdanına bırakma; değil kendini, hayatının küçücük bir noktasını bile. Şiddet maalesef biraz daha kendini sert ve açık bir yerden göstermeye başladı. İnsanların sevgiyle büyütülmesi, iyi eğitim verilmesi gerektiğini, bunların çok eksik olduğunu düşünüyorum. Bence bu anlamda kimse sağlıklı değil. Bir sevgi noksanlığı var. Umarım düzelecektir. Birbirimize sevgi vermeliyiz, tolerans değil. Sabır göstermeliyiz. Sabırla iyiliğin nasıl bir şey olduğunu herkese anlatabiliriz. ‘Konuş, korkma’ demek kolay olduğu için değil, ses çıkarmayı başardığı anda herkesin önce kendi sesinden güç alarak çoğalacağını bildiğim için söylüyorum.”

En sevmediği huyu: Çok ince düşünüyor, bu huyunu değiştirmeyi isterdi.

Doğa ile ilişkisi: Kendini en huzurlu hissettiği yer, deniz kenarı. “İstanbul’da en sevdiğim yerlerden bir tanesi Adalar. Özellikle hafta arası kalabalık değilken Adalara gitmeyi çok severim. Şehir içinde de Kuzguncuk en sevdiğim semtlerden birisidir.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Masumiyet

2020- Hizmetçiler/ Neslihan Gülkaya

2018- Bartu Ben/ Mehtap

2017/2019- İstanbullu Gelin / Dilara

2016 – Familya

2009 – Mukadderat / Makbule Hanım

2003 – Hayat Bilgisi

SİNEMA FİLMLERİ

2010 – Newyork’ta Beş Minare (Seslendirme)

2009 – Merhaba Kainat / Piraye

2006 – Sınav

TİYATRO OYUNLARI

2020- Fanatik / Oyuncu

2014- LET / Oyuncu

2013- Küçük / Yardımcı Yönetmen

2013- Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı / Oyuncu

2010- Temiz Ev / Matilde

Aynur Hanım’ın Bebeği / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2011-Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri/ Efes Özel Ödülü/ Temiz Ev