Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Netflix, Disney Plus, HBO, Amazon Prime platformlarına karşı TRT Dijital gümbür gümbür geliyor!

Netflix, Disney Plus, HBO, Amazon Prime platformlarına karşı TRT Dijital gümbür gümbür geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT Dijital platformunun Ekim ayında açılması planlanıyor… Platformun hazırlıklarının 2 yıla yakın süredir devam ettiği de biliniyor. Geçen yıl Konya’da hazırlanan Mevlana dizisinin setinin ihtişamı ve rol alan geniş oyuncu kadrosunun çok nitelikli isimlerden oluşması aslında platformun çok etkili bir başlangıca hazırlandığının mesajını veriyor!

Bülent İnal, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Yusuf Çim, Uslan Çakır, Devrim Özkan, Baki Davrak, Can Nergis, Altan Gördüm ve Burç Kümbetlioğlu gibi çok etkili oyuncuları bir araya getiren Mevlana dizisi heyecanla beklenen bir proje. Büyük yatırım yapılan dizinin TRT Dijital’in açılış projesi olması da bekleniyor.

Ayrıca İstiklal Marşı’nın yazarı, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Akif isimli dizi de bu platform için hazırlanıyor. İzmit Seka Plato’sunda yapılan çekimlerde Mehmet Akif Ersoy’u Fikret Kuşkan canlandırdı. Dizide Akif’in eşi İsmet Hanım karakterini ise Özge Borak oynadı. Dizinin oyuncu kadrosunda Ertan Saban, Erdem Akakçe, Adnan Biricik, Taha Boran Özbek, Gökçe Akyıldız, Şifanur Gül gibi isimler de bulunuyor.

Türkiye’yi bir üretim üssü olarak gördüklerini son dönemde attıkları adımlarla sergileyen uluslararası dijital yayın platformları da piyasayı fazlasıyla hareketlendirdi. Dizi oyuncuları, yapım firmaları ve teknik ekiplerden oluşan sektör, birbiri ardına yeni projelerle adeta dizi ve sinema filmi üretim fabrikasına dönmüş durumda…

İşte böyle önemli bir dijitalleşme ortamında TRT’nin de son dönemde dizilerle ortaya koyduğu büyük çıkışı bu sefer TRT Dijital platformu ile daha geniş bir kitleye yayma çabası da önemli bir gelişme. TRT Dijital sadece Türkiye’yi değil atılacak adımlarla çevre ülkelerdeki birçok izleyiciyi de etkileyebilecek bir potansiyele sahip olacaktır.

TRT Dijital için Gold Film ile bir anlaşma yapıldığı da ortaya çıktı. Ahmet Sönmez’in yönetmenliğini yapacağı Ben Ölmeden Önce isimli dizi için çalışmalar başlatıldı.

45’er dakikadan oluşacak 8 bölümde farklı insanların hikayelerine yer verilecek. Dizide öleceğini bilen bu 8 karakterin etkileyici hikayesi ile farklı bir deneyim yaşatılacak.