Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Nil Karaibrahimgil, yemek yapacak şarkı söyleyecek!

Nil Karaibrahimgil, yemek yapacak şarkı söyleyecek!

tarafından ker_def

Türk mutfağına getirdiği taze bakışla ekranların sevilen ismi haline gelen Refika Birgül, bu programda mahallesi Kuzguncuk’ta, kendi mutfağında bizi ağırlıyor. Her programda özümüze dönerek; köfte, dolma, mantı gibi yemek zannettiğimiz pek çok lezzetin, aslında bize has birer Türk mutfağı tekniği olduğunu anlatıyor. Bu teknikleri anlayıp yaşatarak, Türk mutfağını dünya mutfakları arasında hak ettiği yere ulaştırmayı amaçlıyor.

Eğlenceli ve kalabalık ekibi, candan komşuları, yardımsever esnafı ve ünlü konuklarıyla “Refika ile Öze Dönüş”, mutfakta olduğu kadar sokakta yani hayatın içinde geçen gerçek bir program.

Bu ülkenin yerel tarifleri ve değerlerinden yola çıkan program, iyilik, umut ve kaliteli özgün içerik gibi tüm dünyada önemi artan global ihtiyaçları da karşılıyor. Herkesin kendi mutfağında kolayca hazırlayabileceği leziz tarifleriyle Refika Birgül, izleyicilere eğlenceli bir lezzet deneyimi sunuyor.

“Refika ile Öze Dönüş” programının 17 Mart Pazar günü konuğu başarılı müzisyen Nil Karaibrahimgil olacak.

Refika bu haftaki programında kavurma tekniğini inceleyip, kendi yağında kavrulmanın lezzetli ipuçlarını paylaşıyor. Çayın yanına Osmanlı’dan miras kalan ama tarifi bilinmeyen yedi kardeş tatlısını yeniden yapıyor ve çocukluğumuzun unutulmaz lezzetlerinden olan leblebiciye gidip, taze taze leblebi kavuruyor.

Refika, bu haftaki bölüme konuk olan Nil Karaibrahimgil’in söylediği 3 malzeme ile pide yapmayı denerken, Karaibrahimgil de Refika Birgül’ün söylediği 3 kelime ile şarkı yapıyor.