Ana sayfa Kadın Haberleri Nükhet Duru’nun birinci görevi bakın neymiş

Nükhet Duru’nun birinci görevi bakın neymiş

tarafından ker_def

O sahnelerin eskimeyen bir ismi. Nükhet Duru sesiyle Türk halkının kalbine nüksetmiş isimlerden bir tanesi. Ünlü sanatçı son röportajında hem yıllar ilerlerken nasıl genç kalabildiğini anlattı hem de sevenlerine önemli mesajlar verdi. İşte Duru’nun o açıklamaları:

Nükhet Duru: Kalbim hep dolu
Usta sanatçı Nükhet Duru, kalbinin hep dolu olduğununu belirterek, “Kalbimin dalları her zaman yeşermeye hazırdır” dedi.

Türk müziğinin efsane ismi Nükhet Duru, Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda, sanat hayatında 42 yılı geride bıraktığını, ancak geçmişle övünmek gibi bir tarzı bulunmadığını, her zaman yarına hazırlık yaptığını söyledi.

“Heyecanlı ve üretken bir insanım” diyen şarkıcı, “Kalbiniz ne zamandır boş?” sorusuna, “Benim kalbim hep doludur. Dalları da her zaman yeşermeye hazırdır” cevabını verdi.

“BİYOLOJİK VE RUHSAL YAŞ ARTIK UYUMSUZ”

Gençlikle ilgili konuşan Duru, “Bence gençlik göreceli bir kavram. Öyle yaşlı 25’likler tanıdım ki şaşarsınız. Öyle genç 70’likler tanıdım ki onlara da şaşarsınız. Biyolojik yaş ve ruh yaşı artık uyumsuz. Ne düşünürseniz o olursunuz. Bir de iç güzelliği vardır ki insanı en güzel gösteren odur” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARI MUTLU ETMEK BİRİNCİ GÖREVİM”

Duru, müzikten belli dönemlerde koptuğunu ve küskünlükler yaşadığını, ancak kaliteli işlerden ödün vermediğini vurgulayarak, “Kişiliğimdeki istikrar da bana yardımcı oldu. Sesimden ve sahne performansından hiçbir şey kaybetmedim. Bunu müziğe ve hayata olan aşkıma, bağlılığıma borçluyum. İnsanları mutlu etmek, neşe bulaştırmak benim bu dünyadaki birinci görevim. En belirgin özelliğim, ‘keşke’lere prim vermemek. Her yanlış ve kayıp, doğruyu gösterir. Ders alabilene tabii. Hiç geçmişe bakmam” dedi.