Ana sayfa Sosyal Medya Sanat camiası ünlü müzisyen İlhan İrem’in arkasından ağlıyor!..

Sanat camiası ünlü müzisyen İlhan İrem’in arkasından ağlıyor!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem hayatını kaybetti. Böbrek rahatsızlığı yaşayan İlhan İrem 2016 yılında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve diyaliz makinasına bağlanmıştı.

Sanatçının böbrek hastalığı nedeniyle diyaliz tedavisi gördüğü ve durumunun ağırlaştığı söyleniyordu. Asıl adı İlhan Aldatmaz olan usta sanatçı İlhan İrem, 1 Nisan 1955 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmişti. Pek çok sevilen şarkıya imza atan  İrem’in ölümü sevenlerini derinden etkilerden İlhan İrem’in vefat haberini eşi Hansu İrem duyurdu.

İlhan İrem’in ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu. Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem’in hayatını kaybetmesinin ardından sanatçı dostları  üzüntülerini sosyal medyada dile getirdi.

Sanat camiası ünlü müzisyen İlhan İrem'in arkasından ağlıyor!.. 10

Oyuncu Demet Evgar  paylaşımında; “Çocukluk yıllarımdan beri plaklarıyla evimizin en sevilenlerinden. Türkçe dilinin , müziğinin ustalarından. Bıraktığı onlarca eşsiz eserle bu ülkenin en kıymetlilerinden. Yolculuğu ışıl ışıl olsun…Tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Sanat camiası ünlü müzisyen İlhan İrem'in arkasından ağlıyor!.. 11

İlhan İrem’in vefatı Nilgün Belgün’ü de derin üzüntüye boğdu. Belgün üzüntüsünü; “Ah ah nasıl üzüldüm anlatamam İlhan İrem’i kaybetmemize. Allah rahmet eylesin .Cennet mekanı olsun. Gençlik günlerimin dostu… Geriye fotoğraflar, anılar kalıyor…”sözleriyle ifade etti.

Sanat camiası ünlü müzisyen İlhan İrem'in arkasından ağlıyor!.. 12

Nükhet Duru, yakın arkadaşı İlhan İrem ile fotoğrafını instagram hesabında paylaşarak duygusal bir yazı kaleme aldı. “Canım arkadaşım, gençlik arkadaşım, gençliğim hatta… Üzüntümü anlatmaya yetmiyor kelimelerim… Çok sevdiği bir dostu kaybettiğinde, sonsuz bir yalnızlık hissi içinde buluyor insan kendini. Hemen anılara sığınmaya çalışıyorsun, ruhunu oradan sağaltmak istiyorsun ama olmuyor, telaşla geçen yıllar içinde ayrı düşülen hayatların pişmanlığı beliriyor içinde, ‘ah niye son 3-4 senede daha çok görüşmedik’, ‘en son mayısta mı konuşmuştuk’ filan, böyle şeyler geçerken zihninden sen korkunç ve çaresiz bir özlemle kalakalıyorsun. İlhan, canım, arkadaşım, seni çok seviyorum, huzurla uyu biz müziğinle sevinir, üzülür, duygulanır ve avunurken… Ölümsüzlük zaten bu değilse nedir?”

Sanat camiası ünlü müzisyen İlhan İrem'in arkasından ağlıyor!.. 13

Oyuncu ve yönetmen Hamdi Alka ise üzüntüsünü şu satırlarla dile getirdi; “Çok çok üzgünüm İlhan İrem aramızdan ayrıldı. Hayatıma kattığın güzellikler için sonsuz teşekkürler İlhan İrem. Işıklar içinde uyu.”

Usta oyuncu Selçuk Yöntem ise; “Kutuplaşan ülkemizin, ortak seslerinden birisiydi. Kaybı, Türkçe müziğin de kaybı…Hoşçakal sevgili İlhan İrem” ifadelerini kullandı.