Ana sayfa Kadın Haberleri Nurgül Yeşilçay’ın aklı karışık, takipçilerinin de aklını karıştırdı!

Nurgül Yeşilçay’ın aklı karışık, takipçilerinin de aklını karıştırdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar bir hayli dikkat çekiyor. Esprili paylaşımları ile bilinen oyuncu zaman zaman da hayatı sorguluyor. Oyuncu, aklını karıştıran bir konuya bu sefer takipçilerini de dahil etti.

Günlerin nereden geldiğine yönelik birçok kişinin bilgisi yoktur, ancak sıklıkla bunu günlük konuşmalarımızda kullanırız. Nurgül Yeşilçay işte günlere verilen isimlere atıf yaptı.

Hatta “Çarşamba gününe salı ertesi” denmesini öneren oyuncu, Perşembe gününe ise “cuma öncesi” ifadesinin uyabileceğini belirtti. Pazar günü modunu anlatan ve huzurunu da ifade eden bu paylaşımı ile dikkatleri çeken Nurgül Yeşilçay, hayranlarından da çok sayıda mesaj aldı.

“Tek derdin bu olsun” diye yorum yazan ünlü oyuncunun hayranları, güzelliğine yönelik de iltifatlarda bulundu. Paylaşıma binlerce de beğeni geldi.

İşte o paylaşım:

Pazar tmm. Ptesi onun ertesi! Cuma ok! Ctesi fln! Salı,çarş perş e isim bulamamışlar halbuki bu mantıkla:salı salıertesi ama perşembe yine boşta! Önerim kesinlikle” cumaöncesi”
#pazar #sunday #sundaymood
Foto: @gizemcuce ❤️

Nurgül Yeşilçay'ın aklı karışık, takipçilerinin de aklını karıştırdı! 7

Peki gün isimleri nereden geliyor? İşte detay:

Cuma – Arapça- toplama, toplanma)
Cumartesi – Arapça- (ertesi – Türkçe)
Pazar – Farsça- (ba = yemek, zar = yer)
Pazartesi – Farsça- (ertesi – Türkçe)
Salı – İbrânice – (üçüncü)
Çarşamba – Farsça-(cehar şenbe = dördüncü gün)
Perşembe – Farsça-(penç şenbe = beşinci gün)