Ana sayfa Dizi Haberleri O yoksa Mahkum dizisi de yok! Mahkum için artık vazgeçilmez tek şey!

O yoksa Mahkum dizisi de yok! Mahkum için artık vazgeçilmez tek şey!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay — Perşembe akşamları Mahkum dizisi için bu kadar büyük merakla bekleyen izleyici kitlesini bu noktaya getirmek hiç de kolay bir iş değil. Son haftalarda Ramazana dolayısı ile diğer tüm diziler gibi, bir miktar reyting kaybı yaşasa da Mahkum bu sezonun en iyi çıkış yapan projelerinden birisi oldu.

Onur Tuna ve Seray Kaya ikilisinin başrol buluşulması dizinin yayınlanmasından öne çok konuşulmuştu. Ancak dizi başladıktan sonra herkesin dikkat kesildiği isim İsmail Hacıoğlu idi… Savaş ve Barış karakterleri ile hikayeye giriş yapan İsmail Hacıoğlu, şimdilerde Barış karakteriyle rolüne devam ediyor.

Oyuncu karakteri o kadar içselleştirdi ki, daha ilk bölümden itibaren izleyenleri adeta büyüledi… Oyuncunun bu yüksek performansı, Mahkum dizisinin de kısa sürede büyük çıkış yapmasını sağladı. Bu sezon diziler konusunda istediklerini tam olarak alamayan Fox TV’nin izlenme oranlarını bir an da artıran Mahkum dizisi, İsmail Hacıoğlu’nun muhteşem performansı üzerinden milyonları etkiledi…

O yoksa Mahkum dizisi de yok! Mahkum için artık vazgeçilmez tek şey! 8

Onur Tuna’nın da rol arkaşına katılması ve hikayenin de çok etkili olması ile birlikte Mahkum bu sezonun çıkış yapan projelerinden birisi olmayı başardı. Birçok dizi hayranı İsmail Hacıoğlu’nun performansını övmeye devam ediyor. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da oyuncunun rolü çok iyi benimsediğini belirtirken, karaktere verdiği ruhu da şu sözlerle anlattı:

“Psikopatlığın sevimlisi olur mu demeyin. Bal gibi de oluyor. Nitekim İsmail Hacıoğlu’nun oyunculuğuyla uçurduğu Barış karakteri bunun en net örneği.”

Barış karakteri baba sevgisinden uzak büyüdüğü ve ayırımcılığa uğradığı için psikopatlığı daha çocukluk yıllarındaki duygusal kırılmalara dayanıyor. Kötü bir karakter olmasına rağmen bunu hem aşk hem de felsefe ile birleştiren bu karakteri farklı kulan noktayı Anibal Güleroğlu şu sözlerle özetledi:

“Alt yapısı baba sevgisinden yoksunluğa ve evlat ayrımcılığından kaynaklı duygusal yıkıma dayanan bir psikopatlıkla karşımıza çıkartılan Barış, aşk ve felsefeyle harmanlanmış bir kötülük timsali. Ancak onu bu konuda benzerlerinden ayrı bir yere koymamızdaki asıl sebep, karakterin gider gelir akıllı tavırlarını alabildiğine masumlaştıran ve neredeyse seri katil potansiyelindeki cinayetlerini unutturan şirinlik yansımaları.”

O yoksa Mahkum dizisi de yok! Mahkum için artık vazgeçilmez tek şey! 9

Mahkum dizisinin sürükleyici ismi kuşkusuz ki İsmail Hacıoğlu… Barış karakterine verdiği ruh ile sanki gerçekte de o kişiymiş gibi yapabilen oyuncu, bunu izleyicilere geçirdiği için de dizinin hikayesi daha gerçekçi görünüyor…

Mahkum dizisinin Barış Yesari karakteri hikayenin kilit noktasını oluşturuyor. Barış ile Savcı Fırat’ın çocuklarını kurtarmak için birlikte hareket ettiği de düşünüldüğünde dizinin senaristlerinin de iyi bir iş çıkartan farklı çıkışlar yaptığını söylemek lazım.

Anibal Güleroğlu, Barış Yesari karakterinin dizi için vazgeçilmez noktada olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Mahkum, Barış Yesari karakterine fazlasıyla mahkûm! Zira Savcı ve ekibinin tüm eylemleri onun psikopatlıkları doğrultusunda çizilen yolda gelişiyor. Yanı sıra ortak düşmana karşı iş birliğine girdiği Savcı’yla bunu haricinde kedi-fare oyununun içinde olan Barış, yaptıklarından pişman olmadığını söylerken… Büge’ye olan aşkını dillendirirken ya da kardeşinin mezarı başında özlemini itiraf ederken öylesine samimi ve içten ki, ‘‘Barış’ın sevimli psikopatlığı ‘Mahkûm’un canı’’ diyebiliyoruz rahatlıkla.”