Ana sayfa Sosyal Medya Oktay Kaynarca büyük fırsatı gördü, kariyerinin en önemli kararını aldı!

Oktay Kaynarca büyük fırsatı gördü, kariyerinin en önemli kararını aldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, bugüne kadar rol aldığı projelerle dizi hayranlarının gönlünde taht kuran bir isim haline geldi… Kurtlar Vadisi dizisindeki Süleyman Çakır karakteri ile fenomen olan oyuncu, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki Hızır Çakırbeyli ile de çok konuşuldu…

Oktay Kaynarca, 1965 yılında Malatya’da dünyaya geldi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro öğrenimi gördü… Öğrencilik yıllarından itibaren dizi ve sinema projelerinde yer alan oyuncu, televizyon programları ve reklam filmlerinde de sıklıkla bulundu. Çeşitli ödüller de kazanan Oktay Kaynarca, 2003 yılında yayınlanan ve Osman Sınav’ın yönetmen ve yapımcı olduğu Kurtlar Vadisi dizisiyle birlikte büyük popülerlik elde etti.

Yıllar içinde birçok projede izlediğimiz, son projesi olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın 6 sezon sürmesiyle de istikrarlı bir kariyer çıkışı yapan Oktay Kaynarca, artık çok farklı bir kariyer yolculuğuna başladı.

Güzel Adamlar isimli yapım şirketinde iki ortağı ile birlikte yeni projeler için yola çıkan ünlü oyuncu, sadece dizilerin başrolünde yer almayacak aynı zamanda yapımcı olarak da arka planda projelerin oluşmasına katkı sunacak.

Oktay Kaynarca büyük fırsatı gördü, kariyerinin en önemli kararını aldı! 8

Yönetmen Onur Tan ve Seyfi Şahin ile birlikte kurduğu yapım şirketi ile Oktay Kaynarca, çok akıllı bir adım attı. Netflix, BluTV, Gain, Puhu TV, Exxen gibi platformların ortaya çıkması ile Türk dizi ve sinema piyasası bir hayli hareketlendi.

Her platform kendisini öne çıkartmak için projeler hazırlatıyor. Yapımcılara da adeta yepyeni bir dönem açıldı. Artık her proje kıymetli ve her projenin mutlaka bir alıcısı çıkacak. Televizyon kanalları da diziler üzerinden ilerliyor. Şimdi de bu yapılanmaya Disney Plus gibi bir dünya devi de katılacak. 15 çok ünlü oyuncu ile anlaştığı ortaya çıkan Disney Plus, tüm yapımcılarla da proje görüşmeleri yürütüyor.

Bu durum aslında Türk dizi ve sinema sektörü için yeni bir dönemin başladığını anlatıyor. Üretimin önemli olduğu bu noktada Oktay Kaynarca’da hayatının en önemli kararlarından birisini vererek, yapımcı olarak da piyasada kendisine yer açmak istiyor.

Oktay Kaynarca büyük fırsatı gördü, kariyerinin en önemli kararını aldı! 9

Yeni platformların Türkiye’ye gelişi de devam edecek. Amazon Prime, HBO gibi platformların da Türkiye piyasasına girmeye başlaması ile birlikte dizi yapımcıları birbiri ardına projeler üretmek durumunda kalacak.

Yapımcıların öne çıkacağı ve büyük bir pastanın oluştuğu bu ortamda Oktay Kaynarca da hem dizilerin başrol oyuncusu hem de proje yapımcısı olarak kendisini konumlandırmaya başladı. Bu kararı ile oyuncu, artık mesleğinde çok farklı bir dönemin de içine girmiş oldu.