Ana sayfa Dizi Haberleri Oktay Kaynarca’nın dizi çekimlerinin devam etmesi gerektiği mesajı gerçekçi bir tavır!

Oktay Kaynarca’nın dizi çekimlerinin devam etmesi gerektiği mesajı gerçekçi bir tavır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sinema Emekçileri Derneği tarafından setlerin durdurulması yönündeki çağırıya Oktay Kaynarca’dan sosyal medya üzerinden tepki geldi. Çeşitli dizi setlerinde çalışmalar yapıldığı bilgileri basına yansıdıktan sonra dernek tarafından enkazlardaki yurttaşlarımıza ulaşılana kadar setlere ara verilmesi yönünde bir çağrı yapıldı.

atv ekranında yayınlanan Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin başrol oyuncusu ve aynı zamanda yapımcısı olan Oktay Kaynarca da twitter hesabı üzerinden bu çağrıya karşı açıklamada bulundu. Ünlü oyuncu henüz 1 yıllık olan yapım şirketi üzerinden ilk dizisini yaparak, kariyerinden çok farklı bir deneyim yaşıyor.

Oktay Kaynarca, birçok yapımcı ve oyuncu gibi yardım faaliyetlerinde aktif bir şekilde rol alıyor. AHBAP Derneği’nin topladığı büyük yardım parasını en doğru şekilde yönlendirmesi noktasında birçok oyuncudan destek geldi ve bu isimler arasında Oktay Kaynarca da bulunuyor.

Oktay Kaynarca'nın dizi çekimlerinin devam etmesi gerektiği mesajı gerçekçi bir tavır! 9

Şimdiye kadar yaptığı sosyal sorumluluk çabaları ile de halkta büyük bir güven duygusunu da üzerinde taşıyan Oktay Kaynarca, twitter üzerinden setlerin devam etmesi gerektiğini savundu.

Ünlü oyuncunun bu mesajı aslında gerçekçi bir durumu ifade ediyor. Sektörde binlerce kişinin hayatını kazandığı bir ekonominin döndüğü ve bu ekonominin ülkenin ihracatına çok olumlu katkılar yaptığı bir ortamdayız.

Elbette ki deprem gibi büyük afetlerde farklı görüşler oluşabilir. Ancak hem yardım kampanyaları ile kendisini alanda gösteren yapım firmalarının, aynı zamanda ekonomiyi büyüten çalışmalarına devam etmesi de ülkemiz adına gerçekçi bir tavır olarak gözüküyor.

Oktay Kaynarca aslında bu noktada duygusallık ile gerçekçilik arasındaki ayırımın da doğru yapılması gerektiğini düşünüyor.

Oktay Kaynarca'nın dizi çekimlerinin devam etmesi gerektiği mesajı gerçekçi bir tavır! 10

Hayat devam ediyor ve deprem bölgesinde bulunmayan ama yardım faaliyetlerine katılan birçok insan var. Bu insanlar da ekonomik anlamda hayatlarına devam etmek durumunda.

Böyle bir ortamda yapım firmaları ellerindeki karavan, jeneratör ve çeşitli ekipmanı deprem bölgesine göndermeyip de setlerde çekimler yapsaydı, itirazlar haklı olabilirdi. Ancak yapımcılar bir birlik olarak, oyuncular da aynı şekilde her türlü desteği sergiledikleri bir ortamda yapabileceklerini ortaya koydu.

Bu noktada dizi setlerine ara verilmesi durumu ekonomiyi de kötü etkileyecek bir konu ve Oktay Kaynarca, bu noktada gerçekçi bir tavır sergiliyor.

Sinema Emekçileri Sendikası’nın tavrını tehdit içeren ve rahatsız edici bulduğunu belirten Oktay Kaynarca, “Bizler kendi sorumluluklarımızı biliyoruz ve mümkün olduğunca Ülke şartları doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz. Kaldı ki yine kendi şahsi fikrim olarak, yaptığımız işin her olumsuz durumla ilgili sanki laylaylom bir iş gibi algılatılmasını doğru bulmuyorum” diyerek dikkatleri çekti.

Her hafta bir bölüm çekmenin müthiş bir emek gerektirdiğini hatırlatan ünlü oyuncu, bu organizasyonun ekonomisinin insanlara iş sağladığını da hatırlattı.

Bir sette 150 ile 200 arasında insana karşı yapımcının sorumlu olduğunu da ifade eden Kaynarca, “Ülkemizin yaşadığı bu korkunç felaketin herkes kadar biz de acısını yaşıyoruz ve yaralarımızı sarmak için elimizden geleni hatta daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Karavanlarımızı ışık ekipmanlarımızı jenaratörlerimizi bölgeye gönderdik. Arkadaşlarımız fiziki olarak bölgede hizmet vermekteler. Bu süreçte herkes normal işini sürdürürken setlere ara verme, çalışmama üretmeme emrini vermek bir sendikanın tavrı olmamalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

Oktay Kaynarca'nın dizi çekimlerinin devam etmesi gerektiği mesajı gerçekçi bir tavır! 11