Ana sayfa Dizi Haberleri Oktay Kaynarca’nın ortaya koyduğu ruhun gücü, Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin başarısının sırrı oldu!

Oktay Kaynarca’nın ortaya koyduğu ruhun gücü, Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin başarısının sırrı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin yayınlanan ilk iki bölümüne çok yoğun bir ilgi yaşandı. Oktay Kaynarca ve ekip arkadaşları da sezonun en başarılı projelerinden birisine imza atmış oldu. Daha sezonun başları olmasına rağmen dizinin çift haneli reytinglere doğru adım adım ilerlemesi ne kadar büyük bir ilgi gördüğünün de bir yansıması oldu.

Oktay Kaynarca, arzu ettiği dönüşleri aldıklarını düşünüyor. Hem yapımcı hem de başrol oyuncusu olarak kariyerinde yeni bir açılım yapan Oktay Kaynarca, “Beğendiğimiz bir iş yaptık, güzel bir iş yaptık” diyerek de ortaya çıkan sonuçtan çok memnun kaldığını anlattı.

Dizinin hikayesinde verilen toplumsal ayrışma ve sınıf çatışması olmadan birlik ile beraberlik duygusu da izleyicilerin son yıllarda en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geliyor. İzleyicilerin Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı karakterler üzerinden vatan sevgisi ve birlikte mücadele etme gibi bir duygu yoğunluğunu yaşaması da Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin bu kadar çok ilgi görmesinin nedenlerinden birisi olarak gözüküyor.

Oktay Kaynarca'nın ortaya koyduğu ruhun gücü, Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin başarısının sırrı oldu! 8

Dizide askerlere yemek koyduğu sahnede Cezayir Türk karakterinin şu sözleri, aslında dizinin neden bu kadar güçlü bir reyting çıkışı sergilediğini de anlatmaya yetiyor: “Sen ben yok, biz varız biz. Ben Türk beldesinin, Türk atasının oğluyum. Türk topraklarının olduğu her yeri savunurum, korurum.”

İşte bu sözler aslında Türk izleyicisinin ekranda duymayı en çok istediği sözler ve milli bilinci ortaya çıkartan bir ruhu temsil eden Oktay Kaynarca tarafından da söylendiği zaman daha büyük anlam kazanıyor.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin ‘sen ben yok, biz varız’ şeklinde yansıtılan hikayesine olan ilginin büyüklüğü işte buradan geliyor.

Oktay Kaynarca'nın ortaya koyduğu ruhun gücü, Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin başarısının sırrı oldu! 9

Milli birlik ve beraberlik duygusu ile toplumun kendisini güvende hissettiği bir ortamı sergileyen dizinin hikayesi, ekran başına geçen izleyicilerin de günlük hayattaki sıkıntılardan bir anlamda kurtulmasını sağlıyor. Geleceğe daha umutla bakma anlamında da dizinin verdiği bu birliktelik duygusunun önemli bir kazanım olduğunu görmek gerekiyor.