Ana sayfa Sosyal Medya Oyuncu Demet Evgar kızı Mavi için gerçekleştirdiği ritüellere yenisini ekledi!..

Oyuncu Demet Evgar kızı Mavi için gerçekleştirdiği ritüellere yenisini ekledi!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Geçtiğimiz aylarda altı yıldır aşk yaşadığı işletmeci sevgilisi Levent Babataş ile evlenen ünlü oyuncu Demet Evgar, kızını kucağına almak için gün sayıyor.

Kızına Mavi adını vereceğini açıklayan Demet Evgar, hamileliğinin ilk günlerinden itibaren arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği çeşitli ritüellerle kızını kucaklamaya hazırlanıyor.  Geçtiğimiz günlerde yine bir ritüel gerçekleştiren oyuncu sosyal medya hesabından takipçileriyle de paylaştı.

Ünlü oyuncu, yapılan kutlamadan fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak altına şöyle yazdı; “Ve Kurtlarla Koştu Kadınlar….Yine bir çemberde beraberdik…İğde çekirdeklerini deldik, lavanta dolu keselere diktik, nazar boncuklarıyla süsledik.Elin emeği, gözün nuru üzerimizde olsun. Rritüele doyamayanlar kulübünde geçen hafta.”

Oyuncu Demet Evgar kızı Mavi için gerçekleştirdiği ritüellere yenisini ekledi!.. 7

İlk bebeğini kucağına almaya hazırlanan Demet Evgar geçtiğimiz aylarda, kızına son zamanların modası olan ‘baby shower’ organizasyonu yerine ‘anneliğe geçiş kutlaması’ yapmıştı.  Dualar ve çiçekler eşliğinde gerçekleşen ritüel sırasında Evgar’ın karnına kınayla motifler çizildi.

Demet Evgar’ın evinin bahçesinde gerçekleştirdiği kutlamada oyuncuyu yakın arkadaşları da yalnız bırakmadı. Bir çember oluşturarak yere oturan kadınlar ellerinde çiçekler, dillerinde dualarla; dünyaya gelecek olan bebeği neşe içinde çağırdı. Arkadaşları Evgar’a satın aldıkları değil, kendi elleriyle ürettikleri hediyeleri verdi.

Demet Evgar bu ritüelin “anneliği ve doğurganlığı onurlandıran kadim bir Anadolu geleneği” olduğunu, ABD’den ithal baby shower yerine Anadolu’da yüzyıllardır yapılan bu geleneği yaşatmayı tercih ettiğini söylemişti.