Ana sayfa Sosyal Medya Özge Borak’ı çok sarsan ölüm! Unutamadığı o anısını ilk kez anlatıp böyle veda etti…

Özge Borak’ı çok sarsan ölüm! Unutamadığı o anısını ilk kez anlatıp böyle veda etti…

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Ünlü Oyuncu Özge Borak, çok sevdiği öğretmeninin vefat haberini duyunca üzüntüsünü dile getiren bir yazı kaleme aldı. Sosyal medyadan öğretmeninin bir fotoğrafını paylaşan oyuncu, duygularını dile getirirken, yıllar önce öğretmeni ile yaşadığı bir olayı da aktardı.

Borak, küçük bir öğrenciyken okulda öğretmeninin kendisine söylediği bir sözü hiç unutmamış. İlk kez gördüğü Edebiyat öğretmeni Oktay Tuncer’in kendisine “Yalım” adını verdiğini ve anlamını sorduğunda da kendisinin öğrenmesini istediğini anlattı.

Bu güzel hikayeyi takipçileriyle paylaşan oyuncu, paylaşımının sonunda öğretmeninin yaptığı gibi Yalım’ın anlamını takipçilerinin bulmasını istedi ama biz sizler için aşağıya not düşelim.

Yalım: Yanan ve ışık veren şeylerin türlü biçimlerde uzanan dili, alev.alev. Aşk ateşi, sevda. Alımlı, cazibeli kadın. Yanan maddelerin veya gazların türlü biçimlerdeki ışıklı uzantısı, yalım, yalaz, alaz…

Bakın Özge Borak, öğretmeni ile hiç unutamadığı o anısını nasıl aktarıyor?

Bugün aldığımız haberle, çeşitli mesleklere sahip, evli, çocuklu, bekar, birbirinden çok farklı, kadın, erkek, belki benden yirmi yaş büyük ya da on beş yaş küçük bir çok kişiyle tanışmadan birlikte üzüntümüzü paylaşıyoruz. Edebiyat öğretmenimiz Oktay Tuncer’i kaybetmiş olmanın üzüntüsü. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Ne kadar çok öğrencinin hayatına dokunduğunu tahmin bile edemezsiniz. Onlardan biri de bendim. Eğitimin sadece sınıfta olmadığını savunan, bilgisiyle, görgüsüyle, yazısıyla tam bir eğitimciydi. Lisede öğrencisi olma şansını yakalamış biri olarak, henüz öğrencisi değilken tanışmıştım kendisiyle. Ortaokuldaydım, son sınıf, 10 Kasım’ da Atatürk’ü anmak için hazırlanan söz korosunun başındaydım. Gösterimizi yaptık, dışarı çıktım tabii durmam başladım zıplamaya. Az önce ağır başlı duruşuyla söz korosunun başındaki kız değilim, alakam yok. O sırada velilerden biri sandığım, sonra edebiyat öğretmeni olduğunu öğrendiğim Oktay Tuncer bana buraya gel işareti yapıyordu. Önce üstüme alınmadım, zıplamaya devam ettim. Sonra baktım ki beni çağırıyor, içimden “haaah yine fazla zıpladık yiyeceğiz paparayı ya veliden ya öğretmenden ama veli olamaz, olsa beni niye çağırsın, kesin öğretmen! Yahu ne yaptım acaba yine” diyerek yanına kadar gittim. “Gösteriyi izledim, çok beğendim. Senin adın ne?” dedi, “Öğretmenim, Özge” dedim. “Tamam; bundan sonra senin adın ‘yalım’” dedi. “Yalım ne demek öğretmenim?”dedim. “O kadarını da sen bileceksin.” dedi ve gitti. Ertesi sene öğretmenim oldu ve mezun olana kadar öğrencisi oldum. Mezun olduktan sonra söyledikleriyle eğitimim hep devam etti, hala da ediyor. Bu güne kadar gelmiş geçmiş diğer öğrencileri gibi hayatımda anlamlı, derin izler bıraktı. Minnettarım. İlk tanıştığım gün bana “o kadarını da sen bileceksin” diyince hemen koştum baktım yalımın anlamına. Yalım ne demek mi? O kadarını da siz bileceksiniz. ❤️

Özge Borak'ı çok sarsan ölüm! Unutamadığı o anısını ilk kez anlatıp böyle veda etti... 7