Ana sayfa Sinema Özge Borak’ın yeni filminde herkesi çok şaşırtacak bir oyuncu var!

Özge Borak’ın yeni filminde herkesi çok şaşırtacak bir oyuncu var!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başarılı oyuncu Özge Borak, yeni filmi Leyla Hanım’da Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı ünvanına sahip Leyla Atakan’ı canlandırıyor. Borak’ın rol arkadaşlarından birisi herkesi çok şaşırtacak bir isim.

Belgesel drama türündeki belgeselin çekimleri kısa süre önce tamamlanmıştı. Filmin başrolünde Özge Borak yer alıyor. Özge Borak, Leyla Hanım isimli filmde Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı ünvanına sahip Leyla Atakan’ı canlandırıyor.

Özge Borak’ın yeni filminde herkesi çok şaşırtacak bir oyuncu var! 8

Özge Borak’ın bu filmdeki rol arkadaşı ise rock grubu Manga’nın solisti Ferman Akgül. Leyla Hanım, bugüne kadar sadece müzik çalışmalarıyla tanınan Akgül’ün ilk oyunculuk deneyimi olacak. Yeni projesiyle herkesi şaşırtacak olan Akgül’ün performansı merakla bekleniyor.

Seçimlerdeki başarısıyla Türkiye’de doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazasında üç meclis üyesi yol arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatının derinliklerine odaklanacak olan belgesel drama türündeki filmde senaryo danışmanlığını Gani Müjde yaptı.

Özge Borak’ın yeni filminde herkesi çok şaşırtacak bir oyuncu var! 9

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen isim ise İlke İşisağ. İzmit ve İstanbul’daki platolarda çekilen dönem filminin çekimlerinin tamamlandığını Özge Borak sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla duyurmuştu.

Cumhuriyetin sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer ve Aylin Aras yer alıyor.