Ana sayfa Sosyal Medya Özge Gürel de şiddete kayıtsız kalmadı! Binlerce beğeni aldı…

Özge Gürel de şiddete kayıtsız kalmadı! Binlerce beğeni aldı…

tarafından ker_def

Televizyongazetesi/Detay – Ünlü ünsüz pek çok kadın, Pınar Gültekin’in Muğla’da korkunç bir cinayete kurban gitmesinin ardından sosyal medyada bir araya geldi.

Türkiye’de son yıllarda kadına şiddet olaylarının artması, pek çok kadının vahşice öldürülmesi, yaralanması ve aynı zamanda suçluların yeterli cezaları almaması, toplumun kanayan yarası.

Yaşanan olaylar karşısında susmak yerine sosyal medyada ses çıkarmak isteyen kadınlar, özellikle hükümetlerin kadına şiddet konusunda yapacakları düzenlemeleri içeren ve aile içinde ya da dışında şiddet görmüş kadınları koruyan, Avrupa Konseyi Sözleşmesi olarak bilinen İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekmek için çaba harcıyor.

Bir süredir hükümetin sözleşmeden çekilmek istenildiği görüşleri üzerine “İstanbul sözleşmesi yaşatır” sloganıyla bu duruma dikkat çeken kadınlar arasına Türkiye’den olduğu kadar dünyadan da Demi Moore, Jennifer Aniston gibi pek çok ünlü isim de destek vermeye başladı.

Dünyada gittikçe yayılan bu akıma Türkiye’nin ünlü kadınları arasında yer alan ve şu sıralar Fox’taki Bay Yanlış dizisinde Can Yaman ile oynayan Özge Gürel de katıldı.

Siyah beyaz fotoğrafla yapılan bu kampanyaya katılan Gürel, instagram hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı ve bir saat içinde 175 bini geçen beğeni yapıldı.

#istanbulsözleşmesiyaşatır
#womensupportingwomen ????????

Özge Gürel de şiddete kayıtsız kalmadı! Binlerce beğeni aldı... 7