Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Öznur Serçeler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Öznur Serçeler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Öznur Serçeler, 1 Ocak 1987 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve müzisyen.

Adı: Öznur Serçeler
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1987
Doğum Yeri: Kayseri
Boyu: 1.72 m.
Kilosu: 56 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/oznurserceler/

Öznur Serçeler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Eğitim hayatı: Müzik eğitimine 2001 yılında Mersin Üniversitesi Konservatuvarında Turkol Çankaya ile başladı. Ardından 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde müzik eğitimine devam etti. 2003’te Bilkent Üniversitesi M.S.S.F.’de Stilliana Stravreva’nın sınıfını burslu olarak kazandı. 2005 yılında Raffiele Trevesani ve Bülent Evcil ile 2008 yılında Danimarka’da Andras Adorjan ve Pierre Yves Artaud’la çalıştı.

Hayatının dönüm noktası: Aslında klasik müzik eğitimi aldı oyunculuk ile tanışması Ankara’da çekilen bir dizi ile başladı. “Ankara’da çekilen bir dizide oynamıştım. Çok keyif aldım ve sonrasında bunun üstüne gitmek istedim. Eğitim alınca çok daha fazla keyif almaya başladım ve süreç beni bugünlere getirdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında, ‘Nuri’ dizisinde canlandırdığı ‘Kumru’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Erkenci Kuş’ dizisinde canlandırdığı ‘Leyla Aydın’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Müzik kariyeri: World Youth Orchestra’nın 2007 projesinde yer alarak, Berlin, Kasel ve Bodrum’da konserlere katıldı. Bilkent’in farklı sanatsal aktivitelerinde, masterclasslarda çaldı ve solo resitaller verdi.

Aşka bakışı: “Aşırı romantiğim. Aşkıysa kendi penceremden 2 kişinin birbirini yeşertmesi olarak tanımlayabilirim. Suyu çok kaçırırsan aşkı kurutursun. ‘Sevdiğine ulaşırsan o aşk olmaz’ sözüne katılmıyorum. İnsanı aşkın bünyeye verdiği adrenalin ayakta tutar.”

Mutluluk kaynağı: Sevdiği işi yapıyor olmak en büyük mutluluk kaynağı. “Tempolu çalışma şekli sebebiyle sürekli bedenimin ve zihnimin aktif olması beni mutlu ediyor.  Bu biraz garip gelebilir ama ben çalışarak şarj olanlardanım. Uzun çalışma saatleri haricinde en çok soğuk havalarda gece dış mekanda çekim yapmaktan yorulduğumu söyleyebilirim. Rolüm gereği genelde ince kıyafetler giydiğim için üşümekten yoruluyorum.”

İlk sinema filmi: Tunç Şahin/ Karışık Kaset

Hayata bakışı: Hayatı akışına bırakarak yaşamayı seviyor. “İçimden hayırlısı neyse onu dilerim ve üzerine çok düşünmem. İşaretleri doğru okumayı takıntı haline getirdiğinde miyop olup hiçbir şeyi doğru yorumlayamayıp hüsran yaşayabiliyoruz. O yüzden her şeyden bir anlam çıkarmaya çalışmam.”

İş hayatına bakışı: 2014 Merhamet dizisinde oynarken gerçekten oyunculuk mesleğini yapmak istediğini fark ediyor. “Kendimi daha çok geliştirmek ve bu mesleği bir ömür yapmak istediğimi anladım. Bugüne kadar komedi de, dram da, hatta korku da oynadım.  Hepsi benim çocuğum gibi. Bugüne kadar oynadığım her şeyden çok zevk aldım ama bunların arasında kendimi izlerken en keyif aldığım genelde komedi oluyor. ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’ tiyatro oyuncu uzun süredir devam etti. Tiyatroda işler çok daha farklı gelişiyor. İki oyun arasında bile bir önceki oyundaki performansımızı değerlendiriyoruz. Ben bu işin okullusu olmadığım için amatör ruhum ve heyecanım her oyunda benimle. Fakat deneyimli bir yönetmenin rejisiyle ve deneyimli oyuncularla çizgimin hep daha iyiye gittiğini hissediyorum. Müzisyen olarak çok güzel gezdim farklı yerleri gördüm ancak müzisyen olarak turne yapmak oyuncu olarak turne yapmaktan çok farklı. Müzisyen olmak sıkı bir kondisyon gerektiriyor. Normalde bile bu kadar sık seyahat etmek insanı yorar, bir de iki günde bir başka bir yerde konsere çıkmak stresli olabiliyor. Ama yine de, farklı farklı insanlara konser vermek tüm bu stresi unutturuyor. 12 farklı ulustan müzisyenlerin olduğu bir gençlik orkestrasıyla beş farklı Avrupa şehrine gitmiştik. Ben Berlin’deki konser salonuna ve şehre hayran kalmıştım.”

Öznur Serçeler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kariyer planı: Hem müzik hem de oyunculuk hayatının vazgeçilmezi. “Anton Çehov’un çok sevdiğim bir sözü var: ‘Tıp nikahlı karım benim, edebiyat ise metresim. Birine kızarsam, geceyi öbürüyle geçiriyorum. Bu davranışımı belki biraz uygunsuz bulabilirsin ama en azından sıkıcı değil. Hem zaten, benim bu ikiyüzlülüğümden ikisinin de bir şey kaybettiği yok!’ Bu sözü kendi hayatıma uyarlayacak olsam şöyle derdim: ‘Müzik benim nikahlı eşim, oyunculuk ise sevgilim.’ Müzik asla hayatımdan çıkarabileceğim bir şey değil. Çıkarmayı da istemem zaten. İşin en güzel yanı Moda Sahnesi’nde yaklaşık beş yıldır oynadığımız “Bütün Çılgınlar Sever Beni” oyunu… Bu oyun benim müzikle sürekli yakın ilişkide kalmamı kolaylaştırdı. Oyunda hem flüt çalıyorum hem de oynuyorum. Böylece hem sevgilimle hem de nikahlı eşimle aynı anda vakit geçiriyorum. Sizce de harika değil mi?”

Gelecek Hayali:  Oyunculukla ilgili hayallerinin ve beklentilerinin ancak yaşamı noktalandığında son bulacağını belirtiyor. “Tabii ki benim de hayallerim var. Sınırsızca hayal kurarım mesela… Her zaman kaliteli işlerde, kaliteli performanslar sergilemek isterim.”

Hangi filmden etkilendi: En sevdiği tür biyografik filmler. “Çünkü izlerken senaryo inandırıcılığı tedirginliğini yaşamıyorum, aksine bir insanın hayatında neler yaşayabileceğine dair ufkumun genişlediğini hissediyorum. Etkilendiğim filmler; Her şeyiyle hayran olduğum bir iş olan True Detective ve Fargo. Şampiyon, Finale Operation, Bohemian Rhapsody, The Sinner, Peaky Blinders da son dönemde izleyip beğendiğim işler arasında.

Evde ne yapar? Tatil günlerimde evde dizi ve film izleyerek dinlenmeyi tercih ediyor. “İzlemek istediğim, bir süredir biriktirdiğim filmlerim ve dizilerim olur. Onları izlemeye çalışırım. Aynı şekilde biriken kitaplarımı da aradan çıkarmaya çabalayıp okumalarımı yaparım. Bazen flüt çalışıyor, bazen Yemek yapıyorum. Kesinlikle evcimenim! Ama sevdiğim mekanlarda arkadaşlarımla olmak da hoşuma gidiyor. Sürekli evde vakit geçirmek bazen sıkıcı gelebiliyor.”

Modayı takip eder mi? Modayı yakından takip ediyor. En beğendiğim tasarımcı; Özgür Masur, Özlem Süer, Elif Cığızoğlu, Tuvana Büyükçınar. Aksesuarları severim. Olmazsa olmaz aksesuarım küpelerim ve broşlarım.”

Formunu nasıl koruyor? Haftanın iki günü kişisel spor eğitmeniyle pilates ve fonksiyonel antrenman yapıyor, beslenmesine dikkat ediyor. “Yapacağımız antrenmana, o haftaki bedensel ihtiyacıma ve yorgunluk durumuma göre karar veriyoruz. Düzenli spor yaptığım için de sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum ve genelde iki öğün yiyorum. Günde mutlaka bir kere kendimi çok aç bırakıyorum. Genelde protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Karbonhidrat ve şeker içerikli gıdaları olabildiğince az tüketmeye çalışıyorum. Gün içinde kahve ve çay tüketiyorum. Hele ki demlenmiş yeşil çay varsa mutlaka büyük bir kupa içiyorum.”

Öznur Serçeler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Güzellik rutinleri; Cildini temiz ve nemli tutmaya özen gösteriyor. “Bu aralar yüz için kullanılan masaj aletlerine merak saldım. Yüzdeki kan akışını hızlandıran bir masaj aletim var. Arada sırada televizyon izlerken onunla yüzüme masaj yapmayı çok seviyorum. Çok rahatlatıcı oluyor. Tüm bunların dışında, ihtiyaç duydukça cilt bakımına gitmeye çalışıyorum. Makyaj yapmayı da seviyorum ama ağır makyajlar yerine sade, doğal ve hafif ışıltılı uygulamaları tercih ediyorum.”

En çok gitmek istediği ülke?  Nepal, Katmandu.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2019- Erkenci Kuş / Leyla Aydın

2017- Dolunay / Fatoş

2016- Muhteşem Yüzyıl: Kösem / Meleki Hatun

2015- Evli ve Öfkeli/ Pavyondaki Kadın

2014- Boynu Bükükler / İnci

2014/2015- Aşkın Kanunu / Duru

2013/2014- Merhamet

2013- Emret Komutanım: Yeniden / Banu Erdoğan

2011/2013- Hayat Devam Ediyor / Mina Sefediris

2011- Nuri/ Kumru

SİNEMA FİLMLERİ

2022- 7 Melek

2022- Allah Yazdıysa Bozsun

2018- Aşk Bu mu? / Sinem

2017- Salur Kazan: Zoraki Kahraman / Uruz’un sevgilisi

2016- Her Şey Aşktan / Neşe

2016- Hayati Tehlike / Linda

2016- Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı / Kraliçe

2015- Deccal / Duygu

2014- Karışık Kaset / Pelin

TİYATRO OYUNLARI

2013- Bütün Çılgınlar Sever Beni / Maria

2013- Sersefil (Korkuyorum Sevgilim)

2012- Mi Minör