Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid dizisine Danimarka’dan özel ilgi var!

Payitaht Abdülhamid dizisine Danimarka’dan özel ilgi var!

tarafından ker_def

TRT1 de Cuma akşamları yayınlanan, ES Film’in yapımcılığını üstlendiği ekranların sevilen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid, ülkemizde olduğu kadar dünya ülkelerinin’ de ilgisini çekmeye devam ediyor.

Danimarka’nın Kamu Televizyonu ve Radyosu olan DR’dan gelen ve Ortadoğu muhabiri olarak görev yapan Michael Soren Lund ile Danimarka’dan gelen kameramanı; Payitaht setinin İzmit’teki platolarında çekim yaparak, yönetmen Emre Konuk ile dizinin ülkemizdeki ve dünyadaki başarısı üzerine konuştu.

Michael Soren Lund: “Politikacılarınızın dönem dizilerinden bahsetmesi ilgimizi çekti!”

Danimarkalı televizyoncu, Payitaht ile birlikte dönem dizilerinin dünyadaki başarısı ve ilgisi üzerine bir dosya hazırlamalarının en büyük sebebinin, dönem ve tarihi dizilere olan merakın gün geçtikçe artıyor oluşu olduğunu belirtirken, politikacılarımızın dönem dizilerini konuşuyor olmalarının dikkatlerini çektiğini söyledi.

Lund, Payitaht setine gelmelerinin sebebini şu cümleleri ile açıkladı:

Payitaht Abdülhamid dizisine Danimarka'dan özel ilgi var! 7

“Özellikle politikacılarınızın bu dizilerden bahsediyor olması ilgimizi çekti. Çünkü Danimarka’da hiçbir politikacı yapılan TV dizilerinden bahsetmez. Tarihi ve dönem dizilerine olan ilginin ve tarihi dizilerin çoğalarak artması ile politikacıların da bahsediyor oluşları bizim de ilgimizi çekti. Bu haber dosyasını hazırlamak ve tüm İskandinav ülkelerinde dizinizi tanıtmak istedik. Ve ülkenizde başarıya ulaşan, ülkemizde de duymaya başladığımız Payitaht dizinizi tanıtmak için buradayız.”

Payitaht ile yapılan çekim ve yönetmen Emre Konuk ile gerçekleştirilen röportaj Aralık ayında Danimarka’da DR Devlet Kanalında yayınlanacak.