Ana sayfa Dizi Haberleri Ramo acısı tekrarlanabilir! Bu reytinglerle Baba dizisi ikinci sezonda devam edebilir mi?

Ramo acısı tekrarlanabilir! Bu reytinglerle Baba dizisi ikinci sezonda devam edebilir mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Show TV’nin büyük umutlar bağladığı Baba dizisiyle ilgili akıllarda bir soru var. Ortalamanın üzerinde gelen reytinglere rağmen, Baba dizisi ikinci sezonda yoluna devam edebilecek bir durumda mı?

5’li oranlarda elde edilen reytingler bu sezon için ayakta kalmak için yeterli. Ancak ya ikinci sezon için bu reytingler yeterli olacak mı? Geçen sezon Ramo dizisinin durumunu hatırlayanlar, Baba dizisinin akıbetinin iyi olmayabileceğini biliyor.

Show TV, geçen sezon yayınladığı Ramo dizisinin şimdilerde Baba dizisinin elde ettiğine benzer reytingleri olmasına rağmen, final kararı almıştı. Murat Yıldırım ve Esra Bilgiç gibi iki güçlü başrol oyuncusunun yer aldığı Ramo’nun bitirilme kararı hem oyuncular hem de izleyiciler için büyük bir sürprizdi.

Ramo acısı tekrarlanabilir! Bu reytinglerle Baba dizisi ikinci sezonda devam edebilir mi? 8

Murat Yıldırım bile neden böyle bir karar çıktığını anlamadığını söyleyerek, içinde bir Ramo acısı kaldığını belirtmişti. Birçok dizi hayranı da bu kararın altındaki nedeni merak ediyordu.

Aslında bu neden basit. Orta seviyelerde reyting elde eden bir dizinin hikayesi de zayıflamaya başlamışsa kanallar bu işin kötüye gideceğini daha önceki birçok yapımda tecrübe etmişti. Şayet Ramo devam etse belki de aynı reytingleri alamayacaktı.

Şartlar değişiyor ve çok iyi reytingler yoksa bir sonraki sezona milyonlarca izleyiciyi taşımak hiç kolay bir konu değil. Bu nedenle de Baba dizisi için de izleyicilerin ikinci sezon olur mu sorusunun yanıtını vermek zor.

Ramo acısı tekrarlanabilir! Bu reytinglerle Baba dizisi ikinci sezonda devam edebilir mi? 9

Show TV yetkilileri şayet Baba dizisinin hikayesinin ikinci sezonda güçleneceğini, izleyici ilgisinin de artacağını düşünür ise yola devam edilir. Ama yapım ekibinden güçlü sinyaller gelmez ve bir sonraki sezonda izleyici ilgisinin düşme ihtimali artar ise o zaman zor bir karar anı gelir.

Haluk Bilginer, Tolga Sarıtaş, Ayda Aksel, Özge Yağız, Hakan Kurtaş, Beril Pozam, Deniz Hamzaoğlu, Taner Rumeli, Bihter Dinçel gibi önemli isimleri kadrosunda buluşturan Baba, beklenildiği gibi çok etkili bir çıkış yapamadı. 7 bölümü geride kalan dizinin sezon sonunda final yapması da mümkün, Show TV’nin ikinci sezon riskini alması da mümkün. Ancak bu kararı verebilmek için de sezon sonuna kadar dizinin nasıl ilerleyeceği büyük önem taşıyor.