Ana sayfa Sosyal Medya Reytingler başka, sosyal medya başka söylüyor! Alev Alev mi, Bir Zamanlar Çukurova mı? Kime inanalım!

Reytingler başka, sosyal medya başka söylüyor! Alev Alev mi, Bir Zamanlar Çukurova mı? Kime inanalım!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sosyal medya ile televizyon reytingleri birbirlerine nedense tutmuyor… Sosyal medyada çok güçlü olan, büyük etkileşim oluşturan dizilerin reytingleri bazen herkesi şaşkına uğratabiliyor. Mesela Bay Yanlış dizisi sosyal medyaya bakarsak patlama yapması gerekirdi, ancak düşük reytingler nedeniyle ekranda uzun ömürlü olamadı.

19 Kasım Perşembe günü sosyal medya etkileşim oranları ile televizyon reytingleri arasında da tam zıttı bir durum söz konusu… Mesela, dün akşamın en çok izlenen dizisi Bir Zamanlar Çukurova, nedense sosyal medyada çok düşük bir etkileşim aldı. Ancak reytinglerde 8-12 arası oranları tutturan dizi, milyonlarca kişiyi ekrana bağlamış görünüyor.

Reytingler başka, sosyal medya başka söylüyor! Alev Alev mi, Bir Zamanlar Çukurova mı? Kime inanalım! 9

Sonuç olarak, Bir Zamanlar Çukurova’yı bilmeyen ve sosyal medyadan takip edenler çok da izlenen bir dizi olmadığını sanır. Ancak öyle değil, bu sezonun en başarılı sonuçlarını alan ilk 5 yapımdan birisi konumunda…

Alev Alev dizisi ise 19 Kasım akşamı sosyal medyada en yüksek etkileşimi elde etti. Mucize Doktor’u bile geride bıraktı ve Adba TV’nin araştırmasına göre 22 bin 266 ileti alarak birincilik elde etti.

Mucize Doktor dizisi 19 bin 850 ileti ile ikinci sırada yer alırken, Bir Zamanlar Çukurova için sadece 2 bin 917 ileti paylaşıldı. TRT1’in Kalk Gidelim dizisi için ise 619 ileti yayınlandı.

Reytingler başka, sosyal medya başka söylüyor! Alev Alev mi, Bir Zamanlar Çukurova mı? Kime inanalım! 10

Ancak reytinglere baktığınızda dün akşam Bir Zamanlar Çukurova tüm kategorilerde birinci, Mucize Doktor 7’li reyting oranları ile günün en çok izlenen ikinci dizisi konumunda.

Show TV’nin Alev Alev ise sosyal medyada birinci olabilir ama reytinglerde 5’li oranlarda geziniyor ve günün en çok izlenen 3. dizisi konumunda. Kalk Gidelim reytingleri ile uyumlu şekilde sosyal medyada da 4.oldu.

Sonuç olarak sosyal medya ne derse desin, televizyon reytingleri ile uyumlu olmayan bir tablo var…

19 Kasım Perşembe gününün ilk 10 program listesi ise şöyle:

Reytingler başka, sosyal medya başka söylüyor! Alev Alev mi, Bir Zamanlar Çukurova mı? Kime inanalım! 11