Ana sayfa Güncel Haberler RTÜK’ün toplantısına Netflix katıldı mı? Netflix, Türkiye’de kalacak mı? Neler konuşuldu?

RTÜK’ün toplantısına Netflix katıldı mı? Netflix, Türkiye’de kalacak mı? Neler konuşuldu?

tarafından ker_def

Gelişmeler gösteriyor ki Netflix resmi açıklamasında olduğu gibi Türkiye’de kalmaya, abone sayısını artırmaya ve yeni projelerle yeni ufuklar açmaya devam edecek.

RTÜK’ün yeni yayın döneminin başladığı Eylül ayındaki toplantısı merakla bekleniyordu. Toplantı İstanbul’da RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya 31 isim katıldı. Bunlar arasında dijital platformların temsilcileri de var.

Netflix Türkiye Temsilcisinin yanı sıra BluTV ve Puhu TV yöneticileri de toplantıda yer aldı.

Sektörün tanınmış yapımcıları, televizyoncuları da toplantıda hazır bulundu.

Katılanlar şöyle: Acun Ilıcalı, Ali Gündoğdu, Ata Türkoğlu, Ayşegül Kılıç Hocaoğlu, Ayşe Su Zorlutuna, Birol Güven, Burak Sağyaşar, Burhan Gün, Can Birsay, Can Özcanlı, Emine İnci Gülen Oarr, Faruk Turgut, Gani Müjde, Hakan Tokyay, Halil Mithat Özbek, Hayri Aslan, Kerem Çatay, M. Fatih Aksoy, Mehmet Bozdağ, Mehmet Sinan Tuncer, Mustafa Alp Güler, Necati Akpınar, Nilgün Sağyaşar, Osman Sınav, Özkan İpek, Saner Ayar, Selim Arvas, Süreyya Önal, Şükrü Avşar, Türker İnanoğlu ve Uğur Veli.

Toplantı tüm katılımcılar ve RTÜK için olumlu izlenimlerle sona erdi.

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, köşesinde konuya değindi ve RTÜK Başkanı Şahin’in televizyon sektörü ile ortak noktada buluşacakları mesajını da paylaştı.

Eyüboğlu’nun yazısında Ebubekir Şahin’in şu ifadesi dikkat çekiyor:

“. Yapımcılara şunu söyledim: Sizi seviyoruz. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Siz, bize doğru geleceksiniz, biz, size… Ortak bir noktada buluşacağız.”