Ana sayfa Dizi Haberleri Safir, Bambaşka Biri, Yabani, Kirli Sepeti ve Dilek Taşı dizileri bir kez daha gururlandırdı!

Safir, Bambaşka Biri, Yabani, Kirli Sepeti ve Dilek Taşı dizileri bir kez daha gururlandırdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay — Türkiye’de her yıl 100’ün üzerinde yeni dizi çekiliyor ve bu projelerin bir bölümü kısa sürede ekranı terk etse de önemli bir bölümü de milyonların desteğini alıyor. Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da Türk dizilerine yönelik yoğun ilginin devam ettiği bir süreç yaşanıyor.

2023-2024 dizi sezonu da Eylül başında büyük bir fırtına ile başladı. Yepyeni diziler ortaya çıktı ve kanalların yine çok yoğun bir rekabet içine girdiği görüldü. Bu dizilerin sosyal medya yansıması da dünya piyasasında dikkat çekmelerini sağlıyor.

Türk dizilerine zaten çok yoğun bir ilgi senelerdir devam ediyor. Yeni projeler de bu nedenle geniş bir izleyici kitlesi tarafından merakla bekleniyor. İşte bu ortamda sosyal medyanın izleyicilerin merakını gidermesi noktasında önemli bir işlevi bulunduğunu söyleyebiliriz.

Dünyanın dört bir yanındaki televizyon ve dijital platformlarda yayınlanan içeriklerle ilgili ölçümler yapan
The WIT’in eylül ayı raporu ortaya çıktı.

Listenin ikinci sırasında atv’nin pazartesi akşamları yayınladığı Safir bulunuyor. Instagram’da dizilerin sayfaları üzerinden yapılan değerlendirmede Safir’in 220 bin takipçi ile ikincilik elde ettiğini görmekteyiz.

Listenin ilk 10 sırasında 5 Türk dizisinin olması da sektörün ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

Bambaşka Biri dizisi 169 bin takipçi ile listenin üçüncü sırasında bulunuyor.

Yabani dizisinin 89 bin takipçi sayısıyla dördüncü olduğu listede, Kirli Sepeti dizisini 44 bin takipçi ile sekizinci sırada görmekteyiz. Dilek Taşı dizisinin de 37 bin takipçi elde ederek listenin 9. sırasına yerleştiğini belirtelim.

Bu durum da gösteriyor ki, dünyanın en önemli dizi üreticilerinden birisi olmayı sürdüren Türkiye’nin yapımlarına ilgi sosyal medya üzerinden geniş kitlelere yayılıyor.