Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Şebnem Bozoklu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Şebnem Bozoklu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Şebnem Bozoklu Atkaya, 25 Ağustos 1979 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Şebnem Bozoklu Atkaya
Doğum Tarihi: 20 Ağustos 1979
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.60 m.
Kilosu: 67 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Ela
Annesi: Güler Bozoklu
Babası: Candaş Bozoklu
Eşi: Kanat Atkaya
Instagram: https://www.instagram.com/sebnembozoklu/

Şebnem Bozoklu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Anne ve babası öğretmen. Baba tarafindan Ispartalı, anne tarafindan Mısır kökenli Siirtli bir ailenin çocuğu. Anne ve babası birbirlerine aşık olup hemen evlenmiş. Doğduğundan beri Anadolu Yakası’nda yaşadı, çocukluğu Suadiye’de geçti. 23 Mart 2019 tarihinde gazeteci Kanat Atkaya ile ikinci evliliğini yaptı.     

Çocukluk yılları: Çocukken en büyük ideali itfaiyeci olmaktı. Yaz tatillerinde anneannesinin Siirt’teki nar bahçeli konağına giderdi. “Orada teyzelerim ve kuzenlerimle birlikte bir sürü deli kadının arasında büyüdüm ben. İlkokulda öğretmenim babamdı. Babam olmaması gerektiği kadar idealist bir adam. Evde ‘İki kere iki kaç?’ diye sorduğumda bile asla cevap vermezdi. ‘Diğer çocukların evlerinde bir öğretmenleri yok’ diye diye, düz mantıkla yıllarca beni mahvetti! Sırf kızına torpil yapıyor demesinler diye 5 aldıysam karneme 3, 4 aldıysam 2 yazardı.  Anneannem, annem, teyzem bir araya geldiklerinde hep Arapça konuşurlardı, çocukluğum hiç bilmediğim bir dili anlamaya çalışarak geçti. Babam da hiç bilmezdi. Ailenin kadınları konuşurken biz babamla iki gariban kalırdık. Sonra da annemi köşeye çekip, ne konuşuyorsunuz diye sıkıştırırdık. Çünkü aralarında çok eğleniyorlardı, biz de kıskançlıktan çıldırıyorduk. Hayatım boyunca ne takdir, ne teşekkür getirdim ne de notları yerlerde sürünen bir öğrenci oldum. Millet 10’la geçiyorsa ben 5’le dümdüz, sınıf geçen ortalama bir tiptim. Ama benim başka alanlarda takdire şayan başarılarım vardı, bayram harçlığı toplamak gibi.”

Eğitim hayatı: 1996’da Kadiköy Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk Bölümüne başladı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına “Canım Ailem dizisinde canlandırdığı ‘Meliha’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Ulan İstanbul’ dizisinde canlandırdığı ‘Yaren’ rolü ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Eğlenceli ama sakin, hayatı akışına bırakıyor, hırslı değil. “Güzel ‘Boşver’ derim. Canımın istediği şeyleri yapmaya eğilimim var. Heyecanlandığım projelere ‘Evet’ demeyi, iş konusunda risk almayı severim. Bir oyuncu olarak sinema, dizi ve tiyatroyu aynı anda götürebilecek cesaretim oldu hep.”

Düşünce yapısı: İyi hissetmeye niyetli olduğu her an için şükrediyor. “Zor günler yaşıyoruz. Çok kötü haberler alıyoruz, korkmaya başladık, güvensiz hissediyoruz. İşin kötü tarafı bunu normalleştirmeye başlıyorsunuz. Uyaran çok fazla gelmeye başlayınca korkuya alışma halini çok tehlikeli buluyorum. İyi hissetmek için zorluyorum bazen, hepimiz gibi.”

Mutluluk kaynağı: İş odaklı değil hayat odaklı. En büyük mutluluk kaynağı ve motivasyonu seyahat etmek. “Bir kere dünya gelmişim iş peşinde mi koşacağım? Benim için birinci sırada, ailem ve sevdiklerimle mutlu bir hayat yaşamak var. Etrafımdaki insanların mutlu olması, gülümsemek, iyi bir insan olmak, seyahatlere çıkmak. Benim en büyük motivasyonum gezip dolaşmak. İş ondan sonra gelir.

İlk sinema filmi: Tunç Başaran/ Vesaire Vesaire

Şebnem Bozoklu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşk tanımı: “Bence aşk; insanın kendini doğru yerde hissetmesi, olmayı sevdiği bir ruh halinin hep içinde olması. Biz jenerasyon olarak ilişkilerin form değiştirdiği bir döneme denk geldik. Çok zor bir kuşağız. İletişim kurabileceğin alanlar çoğaldı ama iletişim zorlaştı. Anlaşmak çok kolayken tam tersi oldu, artık anlaşamıyoruz. Sadece ilişkiler değil, arkadaşlıkların da formu değişti. Gerçeğin uzağında yaşayan insanlar olduk.”

Hayata bakışı: Başına ne geleceğini çok bilmek istemez, sürprizlere açık birisi. “Hayatın sevdiğim taraflarından biri maceralı olması. Hayatın büyüsünü sorduğum sorularla bozmak istemem. Üniversitedeyken ‘Herhalde 15 sene sonra olgunluk denen kapıdan girince bu kadar heyecanlı olmayacağım’ diyordum. Ama öyle olmadı, hâlâ hayatın içinde olmak beni çok heyecanlandırıyor. Yapmak istediğim şeyler, görmek istediğim yerler, okumak istediğim kitaplar, izlemek istediğim filmler, tanışmak istediğim insanlar var. Kendi kalesine gol atan insanlara bayılıyorum. Kusurlarını ancak kendinin farkında olabilirsen görebilirsin. Hepimiz geçiciyiz şu dünyada, kendini fazla ciddiye almamak lazım. Öyle zannettiğimiz kadar özel ve önemli de değiliz. 50 sene sonra hiçbirimizin esamesi okunmayacak. Yaptığı işten dolayı kendine bayılma sendromuna yakalanan insanlarla hiç işim olmaz.”

İş hayatına bakışı: Türk dizi ve sinema sektörünün daha iyiye gittiğini düşünüyor. “Sinemada çok iyi filmler çıkıyor. Diziler için de aynı şeyi düşünüyorum. İnternet projelerinin hayatımıza girmesiyle, çok daha farklı içeriklere ulaşma şansımız oldu. Televizyonda izlemeye alışık olmadığımız hikayeler, karakterler, daha hızlı bir tempo, daha kısa süreler. Bunlar çok büyük kalite kazandırdı. İnterneti öpüp başıma koymak istiyorum. Şahsiyet, Dip, Fi gibi yapımlar. Bunlar izlemeye alışık olmadığımız yapıda ve beni seyirci olarak çok tatmin eden projeler.”

Kariyer planı: Televizyonda da birincil motivasyonu reyting değil. Asıl amacı eli yüzü düzgün bir dizide, iyi bir performans gösterebilmek. İnternet dizilerine sıcak bakıyor. “İnternet dizisi çok başka bir dünya, görünürlüğü de çok fazla. Sokakta bayağı güzel tepkiler alıyorum.

Gelecek Hayali: Oyunculuk hayatının merkezinde değil. “Üç sene sonra beni bambaşka bir iş yapıp gayet mutluyken görebilirsiniz. İyi bir insan olmaya çalışıyorum. Mutlu olup, çok eğleneyim bu bana yeter.”

Kaygıları: Türk kadınının yaptığı işlerle değil de sadece fedakarlıkla anılıyor olmasını çok adaletsiz buluyor. “Fedakarlık bana; kendi hayatını bırakıp başkalarına vakfedilmiş hayatları çağrıştırıyor. Ben kimseye kendi hayatımı bırakmayacağım, bir başkasının da bunu yapmasını doğru bulmuyorum.”

Şebnem Bozoklu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Rol modeli: Meryl Streep. “Bence Merly Streep deyince bir ikondan bahsediyoruz. Etkileyici bir kariyeri ve karakteri var. Rol modellerimden biri.”

Anne olmayı istiyor mu? Bebek odaklı bir kadın değil. “Başımıza ne gelecek hiç bilmiyorum. Bazı kadınlar yoğun bir şekilde çocuk isterler, ben pek öyle olmadım. Ama çocuk yapmayacağım da demiyorum. Olursa şahane olur. Ama bebek odaklı bir kadın değilim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2008/2010 – Canım Ailem/ Meliha

2008 – Derman

2011- Bizim Yenge / Filiz

2013- Galip Derviş/ Sevin Sezgin

2014 /2015– Ulan İstanbul / Yaren

2016- Altınsoylar/ Gülsüm Altınsoy

2016- Çifte Saadet / Perihan ( Mini Dizi)

2018- Şahsiyet/ Zuhal (Mini Dizi)

2018- Bartu Ben/ Şebnem Bozoklu

2020- Gel Dese Aşk / Yasemin Düdenli

SİNEMA FİLMLERİ

2002 – Tesadüfi

2003 – Belirsizlik Meselesi

2004 – Öğleden Sonra

2005 – Vesaire Vesaire

2013- Soğuk/ Fincan

2015- Niyazi Gül Dörtnala / Hediye

2015- İçimdeki İnsan / Nejla

2015- Yok Artık / Asuman

2016- Yok Artık  2 / Merve

2016- Albüm/ Bahar Bahtiyaroğlu

2017- Tatlım Tatlım/ Tatlım

2018- Cebimdeki Yabancı/ Esra

2018- Kimse Elimi Tutmasın / Hülya (Kısa Film)

2019- Türk İşi Dondurma / Gülsüm

2020- Kısmet (Kısa Film)

2020- Biz Böyleyiz/ Dolunay

TİYATRO OYUNLARI

2019 Aşk Geçmişim

2017-Arzu Tramvayı / Stella

2016-Kaplan Sarılması

2012- Bezirgan

2011- Kutlama / Festen / Helene

2009- Ayşegül Sıkıntıda

Vur / Yağmala / Yeniden

YARDIMCI YÖNETMENLİK YAPTIĞI OYUNLAR

2005/2006- TiyatroKare /İki Oda Bir Sinan

2003/2004- İstanbul Şehir Tiyatroları /Ben Anadolu

ÖDÜLLERİ

2019-Vefa Lisesi 14. Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası Ödülleri /En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu / Arzu Tramvayı

2018- İstanbul Kültür Üniversitesi Ödülleri/Yılın En Beğenilen Kadın Tiyatro Sanatçısı/ Arzu Tramvayı

2018-   Harbiye Leo Kulübü Ödülleri/ En Harbi Kadın Tiyatrocu Ödülü /Arzu Tramvayı

22.Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri/ Yılın En Başarılı Komedi Kadın Oyuncusu /Albüm

2009- 36. Altın Kelebek Ödül Töreni / En İyi Kadın Komedi Oyuncusu