Ana sayfa Sinema Selahattin Paşalı ile Ekin Koç’u aynı projede buluşturan Kurak Günler, prömiyerini Cannes’da yapacak!

Selahattin Paşalı ile Ekin Koç’u aynı projede buluşturan Kurak Günler, prömiyerini Cannes’da yapacak!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son dönemin başarılı erkek oyuncuları arasında yer alan iki ünlü isim, Selahattin Paşalı ve Ekin Koç, Emin Alper imzalı Kurak Günler isimli filmde buluştu. Yurt dışında büyük başarı elde eden filmin dünya prömiyeri 23 Mayıs’ta Cannes’da gerçekleştirilecek.

Bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile Belediye Başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alan filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken diğer rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz gibi isimler yer alıyor.

Ay Yapım, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcısı olduğu Kurak Günler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği almıştı. Başarılı yönetmen Emin Alper’in dördüncü uzun metrajlı projesi olan Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı olan Kurak Günler filminin Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.

Selahattin Paşalı ile Ekin Koç’u aynı projede buluşturan Kurak Günler, prömiyerini Cannes’da yapacak! 7

Bu yıl 17 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasından düzenlenen Cannes Film Festivali’nin “Un Certain Regard” yani Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan, ayrıca Queer Palmiye’ye de aday gösterilen film, dünya prömiyerini 23 Mayıs’ta gerçekleştirecek. Prömiyer, Debussy Theatre’da Türkiye saatiyle 10:00’da başlayacak.

Üç Kuruş dizisinin çekimlerini tamamlayan filmin başrol oyuncularından Ekin Koç, prömiyer için Cannes’a giderek diğer başrol oyuncusu Selahattin Paşalı ve yönetmen Emin Alper’le bir araya geldi. Festival alanından yaptığı paylaşımda Temmuz 2021’de Yeşilhisar’da devam eden çekimlerden benzer bir kareye de yer verdi. Selahattin Paşalı da benzer şekilde filmle ilgili Cannes’dan paylaşımlar yapmıştı.