Ana sayfa Sinema Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un filmi Cannes Film Festivali’ne seçildi!

Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un filmi Cannes Film Festivali’ne seçildi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Son dönemin en başarılı iki oyuncusu Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un başrollerinde yer aldığı Kurak Günler isimli film yurt dışında büyük bir başarı elde etti. Film, dünyanın en önemli film festivallerinden biri olan 75. Cannes Film Festivali’ne seçildi.

Yönetmen Emin Alper’in dördüncü uzun metraj filmi Kurak Günler’in başrollerinde genç yetenekler Selahattin Paşalı ve Ekin Koç başrollerde yer alıyor. Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Hırvatistan ortak yapımı olan Kurak Günler filminin dünya galası 17-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde yapılacak.

Kurak Günler isimli uzun metrajlı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre’nin, belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafıyla yaşadığı mücadeleyi anlatıyor. Filmde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un yanı sıra Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor.

Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un filmi Cannes Film Festivali’ne seçildi! 2

Ay Yapım, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcısı olduğu Kurak Günler, Cannes’daki dünya galasının ardından 2022’nin sonbahar aylarında Türkiye’de seyirciyle buluşacak. Dünyadan birçok filmin gösterileceği 75. Cannes Film Festivali’nin tek Türk filmi Kurak Günler oldu.

Başarılı oyuncu Selahattin Paşalı üstün oyunculuk yeteneğiyle kariyer basamaklarını sessiz ve emin bir şekilde tırmanıyor. Paşalı, Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisinde canlandırdığı Osman karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. Ardından Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinde başrolde yer aldı.

Ekin Koç ise bugünlerde Show TV’de yayınlanan Üç Kuruş dizisiyle ekrana geliyor. Bugüne kadar Benim Adım Gültepe, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerde rol alan Koç, dünyayı kasıp kavuran ABD yapımı Succession’da da küçük bir rol üstlenmişti. Sinema filmleri de çeken başarılı oyuncu en son Okul Tıraşı isimli filmle gündeme geldi.