Ana sayfa Sosyal Medya Selen Öztürk yıllara meydan okuyan güzelliğini ve sağlığını beslenme şekline borçlu!

Selen Öztürk yıllara meydan okuyan güzelliğini ve sağlığını beslenme şekline borçlu!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yayınlandığı dönemde Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Gülfem Hatun rolüyle dikkat çeken Selen Öztürk, en son Buğra Gülsoy, Hazal Kaya ve Ozan Dolunay’un başrollerinde oynadığı Misafir adlı dizide yer aldı.

Bu sıralar daha çok seslendirme projeleri üzerine çalışan ve yeni teklifleri değerlendiren oyuncu, Muhteşem Yüzyıl’dan rol arkadaşı başarışı oyuncu ve sunucu Pelin Karahan’ın ev sahipliğini üstlendiği “Pelin’in Mutfağı” programına konuk oldu.

Türk-Anadolu mutfağı ve dünya mutfağından birçok lezzetin seyircilerin beğenisine sunulduğu Pelin’in Mutfağı’nda iftarlık yemekler hazırlanırken Pelin Karahan’ın sorularını içtenlikle yanıtladı.

Selen Öztürk yıllara meydan okuyan güzelliğini ve sağlığını beslenme şekline borçlu! 4

Çok fazla mutfakla ilgisi olmayan oyuncunun asıl tanışıklığı pandemi döneminde olmuş. “Aaa evimden bir mutfak varmış” diyerek mutfağa girdiğini ve yemek yapmaya başladığını dile getiren Selen Öztürk, pandemi öncesinde de yemek yaptığını ama detaylı uğraşmadığını, en basit şeyleri yaptığını söyledi.

Pandemi döneminde yaşadığı bir bağırsak rahatsızlığı sonrası çok fazla Ayurvedik Beslenme ile ilgilendiğini, diyetler yaptığını belirten oyuncu; süt ve et gibi hayvan ürünlerini kestiğini, daha çok yeşil beslenme üzerine sebze tükettiğini ifade ederken şunları söyledi;

“Haşlama ve çiğ besinler üzerine beslenme tipimi değiştirdim. Bu beslenme şeklinin daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Hayatıma bu dönemde Basmati pirinci, Maş fasulyesi girdi. Bu malzemelerle pratik tarifler öğrenip, diyetler yaptım. Yanımda da rahatça taşıyabildiğim için hem setlerde hem de evde rahat ettim.”

Selen Öztürk yıllara meydan okuyan güzelliğini ve sağlığını beslenme şekline borçlu! 5