Ana sayfa Sosyal Medya Selin Yeninci sektördeki güzellik algısını nasıl kırdığını açıkladı!

Selin Yeninci sektördeki güzellik algısını nasıl kırdığını açıkladı!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Bugüne kadar birçok farklı rolle izleyici karşısına çıkan oyuncu Selin Yeninci TV8’in Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinde sergilediği performansla izleyiciyi bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Yönetmen Emin Alper’in Kurak Günler adlı filminde de rol alan oyuncu, filmin Cannes Film Festivali’ndeki gösterimine katılmak için gittiği Cannes’dan döndü ve ayağının tozuyla Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye röportaj verdi.

Ekrandaki güzellik algısıyla ilgili konuşan oyuncu, “Bu sektörün kadınlara yaptığı en büyük şey gençlik ve güzellik baskısı” diyerek, kadın oyunculara en güzel, en popüler, en genç oldukları zaman boyunca iş yaptırdıklarına dikkat çekti.

Belli bir yaşın üzerinde çalışan kadın oyuncunun yok denecek kadar az olduğunu söyleyen oyuncu; “Bu Hollywood’da da böyle. Okuyan, kendini, varlığını geliştirmeye çalışan, gittikçe sadeleşmekle ilgilenen bir kadın oyuncu olarak söylüyorum, bunu değiştirmeye ve dediğin gibi kırmaya başladık. 4-5 yıldır olan bir şey bu. Ben de bunun üzerine düşünmeye başladım” şeklinde konuştu.

Selin Yeninci sektördeki güzellik algısını nasıl kırdığını açıkladı! 7

Güzellik algısını kırmanın tek yolunun sadece işinde çok iyi olmakla mümkün olabileceğine dikkat çeken Selin Yeninci, “Çok iyi olursun kimse senin kaşınla gözünle ilgilenmez çünkü güzellik de geçicidir, her şey gibi” diyerek seyircinin zaten artık başka özelliklere baktığını ve samimiyet gerçek duyguları görmek istediğini, yalanı izlemek istemediğini ekledi. Yeninci, sözlerine “O yüzden benim ilk hedefim kimseyi kandırmamak ve karakterin hep samimi olmasını sağlamak” şeklinde devam etti.

Oyuncu kendinde en ayrıcalıklı bulduğu yerin  ise kalbi olduğunu belirtmeyi de ihmal etmeyen Yeninci, “Kalbimi seviyorum ben, iyi kalpli biriyim. Bazen hissettiğim şeyleri yakalıyorum ve yaşadığım tüm bu güzel duygular için kendimle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.