Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır!

Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – 2 sezon boyunca atv ekranlarında izleyicilerle buluşan Sen Anlat Karadeniz dizisindeki kadınlara şiddet görüntüleri uzun süredir tartışılmakta.

Ulaş Tuna Astepe,İrem Helvacıoğlu, Sinan Tuzcu ve Öykü Gürman’ın başrollerinde yer aldığı dizinin 3. sezonu 4 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Yeni sezon öncesinde ise dizi izleyicilerinin ciddi tepkileri var.

Bu tepkilerin temel sebebi de kadına şiddet konusunda dizinin reyting çabası içinde olduğu ve Nefes’in gerçek hikayesini anlatmadığı, şiddete uğrayan kadınların mücadelelerinden bir sonuç alamadıkları eleştirileri var.

Konuyu hem olumlu hem de olumsuz bulan, ikiyi ayrılmış bir görüş farklılığı bulunuyor… Bu görüş farklılığı bugün yeniden ortaya çıktı.

Bugün dizinin twitter sayfasından paylaşılan aşağıdaki mesaja da çok ciddi tepkiler geldi.

Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır! 12

Kimi izleyiciler bu sahneler ile kadına şiddetin gündemde tutulduğunu, dizide verilen mesajlarla şiddetin engellenmesine yönelik kamuoyu oluştuğunu ve şiddetin sert sahnelerle verilerek de hafif gösterilmediğini, böyle bir şiddetin de toplum tarafından onaylanmayacağını belirtiyor. Bu düşüncede olanlar azınlıkta ve diziye kısmen de olsa destek veriyor.

Ancak farklı düşünenler de var ve bu kişiler oldukça fazla… Sen Anlat Karadeniz dizisinin kadına şiddet üzerinden reyting elde etmeye çaba harcadığı, kadınları güçsüz ve zayıf gösterdiği, kadınların umutlarını kırdığı ve bazı kadın hikayelerinin mutlu sonla değil, ceza ile bittiğini belirterek eleştirilerde bulunuyor. Özellikle de Nefes karakterinin hikayesinin anlatılmadığı, Nefes’in hiçbir mücadelede başarılı olamadığı itirazları yapılıyor.

İşte bu iki görüş farklılığı Sen Anlat Karadeniz dizisini gündemde tutmaya devam ediyor. Diziden yapılan her paylaşım da iki farklı düşünceye sahip kişiler tarafından farklı şekilde algılanıyor ve tepkiler de çok yüksek dozda geliyor…

Yorumlarda çok ağır ifadeler olduğu için hepsini yayınlayamıyoruz.

Ancak bazı itirazları aşağıda bulabilirsiniz..

Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır! 13

Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır! 14

Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır! 15 Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır! 16 Sen Anlat Karadeniz dizisine tepkiler çığ gibi; yorumlar çok ağır! 17