Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz ve Sefirin Kızı senaristlerinden iddialı bir dizi daha geliyor!

Sen Anlat Karadeniz ve Sefirin Kızı senaristlerinden iddialı bir dizi daha geliyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ekranların çok konuşulan, dikkat çeken iki yapımı olan Sen Anlat Karadeniz ve Sefirin Kızı dizilerinin senaristleri Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in, yeni bir dizi üzerinde çalıştıkları konuşulmakta. İki senarist birlikte Sen Anlat Karadeniz’i ilk sezon yazmışlar, sezon sonunda ise yapımcı Osman Sınav ile anlaşmazlık nedeniyle kadrodan çıkarılmışlardı.

Bir süre yaşanan gerginlikle ilgili olarak sosyal medyada gündemde kaldılar. İki isim, o dönem diziden kendi istekleriyle ayrılmadıklarını, hikayeye veda etmek zorunda kaldıklarını belirten mesajlarıyla dikkat çekmişlerdi. Aynı yıl ise Altın Kelebek ödüllerinde Sen Anlat Karadeniz ile ödül almışlardı.

Eryılmaz ve Erdem, daha sonra yine aynı dönem diziden ayrılan bir başka isim Yönetmen Emre Kabakuşak ile bu kez bir ekip olarak Sefirin Kızı dizisinde ortaya çıktılar.

Sen Anlat Karadeniz ve Sefirin Kızı senaristlerinden iddialı bir dizi daha geliyor! 7

Kabakuşak’ın yönetmenliğini yaptığı Sefirin Kızı, 52. bölümde final yapmıştı. Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem ise diziyi 34. bölüme kadar yazmışlar ve yerlerini Eylem Canpolat ve ekibine bırakmışlardı.

Ekranda dikkat çeken iki hikayenin sahibi Eryılmaz ve Erdem, bu kez bir başka dizinin hazırlıklarını sürdürüyorlar. Gazeteci Birsen Altuntaş, tv100’deki haberinde Bozdağ Film’in atv için çekeceği Ak Kız Destanı ile ilgili detayları paylaştı.

Dizinin senaristliğini Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in yaptıkları ifade ediliyor. 9. yüzyılda geçen ve kimsesiz bir kız ve eli ayağı tutmayan han oğlunun destansı aşk hikayesinin anlatıldığı dizinin çalışmaları sürüyor.

Yönetmeni henüz belli olmayan dizinin oyuncuları için de cast çalışmaları sürmekte.