Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’in misyonuna, Ulaş Tuna Astepe yorumu geldi…

Sen Anlat Karadeniz’in misyonuna, Ulaş Tuna Astepe yorumu geldi…

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Çarşamba akşamları Atv’de yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisindeki Tahir rolüyle çok konuşulan Ulaş Tuna Astepe, dizinin ekran başındaki izleyiciye büyük sorumlulukları olduğunu söyledi.

Atv’de yayınlanan Dizi TV isimli programa konuşan Astepe, Karadenizli gibi davranabilmek için bir süre Trabzonlular’ın gittiği bir kahveye takıldığını, şive için de dersler aldığını belirtti.

Oynadığı karakteri anlayabilmek ve onun gibi davranabilmek için uzun süre çalışan Astepe, aynı zamanda ‘kadına şiddet’ konusuyla ilgili farkındalık yaratan dizi için, sorumluluğun da büyük olduğunu ifade etti.

Astepe, “Evet çok büyük bir sorumluluğumuz var. Şiddet sadece bizim değil bütün dünyanın sorunu. Şimdi biliyorsunuz Amerika’da patladı. Kadınlar neyse ki konuşmaya başladılar. Biz biraz daha gerideyiz. Önce şiddeti çözmemiz lazım sonra belki tacize gelebileceğiz. Sorumluluğumuz büyük bu konuda ve bunu kaldırabilecek bir iş bu” diye konuştu.

Bu arada takıldığı kahvede kendisine ‘Enişte’ diye hitap edildiğini, rolü için çok hızlı ve çok sıkı bir çalışmadan geçtiğini de söyleyen Ulaş Tuna Astepe’nin röportajını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz…

Sen Anlat Karadeniz'in misyonuna, Ulaş Tuna Astepe yorumu geldi... 7

ULAŞ TUNA ASTEPE KİMDİR?

Ulaş Tuna Astepe, 1 Ocak 1988 yılında İzmit’te dünyaya gelmiştir. 1999 yılında yaşanan acı deprem felaketine şahit olmuş olan Ulaş Tuna Astepe bu olaydan 1-2 sene sonra babasını kaybetmiştir. Bu olayın üzerine İstanbul’a yerleşmiştir. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesinde tamamlamış, lisans eğitimini ise Mimar Sinan Devlet Konservatuarında Tiyatro Bölümünden mezun olarak tamamlamıştır.

Ulaş Tuna Astepe, oyunculuk kariyerine ilk adımı 2012 yılında yayınlanan Karadayı adlı dizi ile atmıştır. Bu dizide Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Koreli ile birlikte rol alarak Orhan Kara karakterini canlandırmıştır. Başarılı performansı sayesinde dikkatleri üzerine toplayan Astepe, ikinci dizi için teklifler almaya başlamıştı. Astepe’nin ikinci iddialı dizisi Ay Yapım imzalı, Analar ve Anneler dizisi oldu. Oyunculuk alanında hızla ilerleyen oyuncu, bir çok dizi, film, tiyatro ve kısa film kadrosunda izleyici ile buluştu.

Ulaş Tuna Astepe en son Show TV ekranlarında yayınlanan Rüya adlı dizide başrol karakteri ile izleyici karşısına çıkmıştı. Dizinin final yapmasının ardından ekranlara ara veren Astepe, şimdilerde ATV ekranlarının iddialı dizisi Sen Anlat Karadeniz, Tahir karakteri ile izleyici ile buluşuyor. Mert, hırçın, deli fişek, sabırsız bir Karadeniz delikanlısı karakterini canlandıran Ulaş Tuna Astepe, dün akşam yayınlanan ilk bölümde izleyicinin beğenisini kazandı.

Ulaş Tuna Astepe’nin rol aldığı dizi ve filmler;

Üniversiteli – 2010 (kısa film)

Bayrak – 2011 (tiyatro)