Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’in şiddet sahnelerini eleştirenler, İrem Helvacıoğlu’nun yaşadıklarını dinlesin!

Sen Anlat Karadeniz’in şiddet sahnelerini eleştirenler, İrem Helvacıoğlu’nun yaşadıklarını dinlesin!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu’na Sen Anlat Karadeniz dizisinde canlandırdığı Nefes karakterinin büyük bir kariyer sıçraması sağladığı bir gerçek. 3.sezonunun daha başlarında senaryo sorunları ve düşün reytingler nedeniyle ekrana Kasım ayında veda eden Sen Anlat Karadeniz hala gündemde kalmayı başarmakta.

Youtube’de yayınlanan Zeynep Ocak’ın sunduğu Aşırı Ünlüler ile Kısa Görüşmeler programının konuğu İrem Helvacıoğlu oldu. Sunucu, Sen Anlat Karadeniz dizisini kadına şiddet üzerinden eleştirirken, İrem Helvacıoğlu farklı düşünüyordu.

Zeynep Ocak, dizinin ilk bölümlerini izlediğini ve “Bu nasıl bir şey” diye söylendiğini özellikle de kadına şiddetin toplumsal bir konuyu gündeme getirilmesi olarak savunulmasından rahatsız olduğunu belirtti.

İrem Helvacıoğlu ise, “Ben ilk senaryoyu okuduğumda gerçekten çok beğenmiştim. Çok iyi bir senaryosu vardı. Bunu iki kadının yazıyor olması ve kadın gözünden başka türlü bakıyor olması, bence çok güzel bir şey. Ne kadar da yok saysak ve televizyonda görmek istemesek de haberlerde görüyoruz biz bunu.Aslında var bunlar. Dikkat çekmesi için de bir şeyleri parlatmaları gerekiyor. O sahnenin daha parlatılmış bir sahne olması gerekiyor.”

Nefes’in parmak kırılması sahnesine değinen oyuncu, parmakların kırıldığı anın gösterilmediğini sadece yüzünden çıkan bir mimik ile ‘çıt’ diye bir ses ile sunulduğunu hatırlattı.

O bölüm yayınlandıktan sonra kendisine gelen mesajlara değinen İrem Helvacıoğlu, “Ben bunu yaşadım. Ben bundan daha ağırlarını yaşadım diye gelen mesajlar vardı. Psikolojik olarak çok etkileniyorsun.Böyle bir şeyin gelmesi çok rahatsız edici.Ama aynı zamanda şöyle oluyorsun, yalan bir şey yapmıyoruz. Bunu yaşayan insanlar var gerçekten. Trabzon’da otele gelip bana olayları anlatanlar da var. ‘Ben bunu bunu yaşadım, Nefes gibiydi. Ben de kaçtım. Ama şimdi çok mutluyum’ diyenler oldu” şeklinde konuştu.

Nefes’in bu kadınlara umut olduğunu da ifade eden İrem Helvacıoğlu, dizinin bu yönlerinin de kendisini çok etkilediğini sözlerine ekledi.

Programı videodan izleyebilirsiniz: