Ana sayfa Sosyal Medya Setlerde iki gün repo kararına Burcu Biricik ve Özge Özpirinçci’den destek geldi!..

Setlerde iki gün repo kararına Burcu Biricik ve Özge Özpirinçci’den destek geldi!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranlarında yayınlanan yerli dizilerin uzunluğu, oyuncuların ve set ekibinin uzun çalışma saatleri bir süredir tartışma konusu.

Bunu protesto etmek için sinema ve TV emekçileri geçmişte “Yerli dizi yersiz uzun” şeklinde protesto gösterileri de yapmıştı.

Öte yandan günümüzde, yaygınlaşan dijital platformların rahat çalışma koşulları da pek çok oyuncu için ikinci bir seçenek olarak ön plana çıktı.

Yerli diziler halen oldukça uzun. 2015’te kurulan Sinema TV Sendikası bu konudaki çalışmalarına hız verdi. Sendika, ‘Film Kamuoyuna’ başlığıyla çalışma ilkelerini güncelleyeceğini açıkladı.

Setlerde iki gün repo kararına Burcu Biricik ve Özge Özpirinçci'den destek geldi!.. 8

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “İlkelerimizin çatısını ve esasını oluşturacak temel kural: Sinema- dizi- dijital platform- reklam- TV programı- belgesel- klip ve kısa film mecraları için beş gün çalışma, iki gün izin kullanma şeklinde olacak. Yasalara ve sağlıklı çalışma koşullarına uygun aşamaya ulaşmak için yürüttüğümüz tüm faaliyetler kararlılıkla devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Setlerde iki gün repo kararına Burcu Biricik ve Özge Özpirinçci'den destek geldi!.. 9

Ünlü oyuncular Burcu Biricik ve Özge Özpirinçci’de Sinema TV Sendikası’na sosyal medya hesaplarından destek verdiler. Açıklamayı instagram hesabından paylaşan oyuncu Burcu Biricik, “Çoktan olması gereken!” notunu düştü.