Ana sayfa Dizi Haberleri Sokak çocuklarının gerçek dünyadaki sorunları, Hande Soral’ın yeni diziyi kabul etme nedeni oldu!

Sokak çocuklarının gerçek dünyadaki sorunları, Hande Soral’ın yeni diziyi kabul etme nedeni oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Hande Soral, yeni anne olmasının da etkisiyle Ateş Kuşları isimli dizide bambaşka duygular yaşayacak. Dizinin hikayesinde daha yeni doğan bir bebeğin çöpe atılması ve sokak çocukları tarafından büyütülmesi konusu işlenecek. Dizi bir dram ve acı dolu sokak çocukları hikayesi olmakla birlikte, aynı zamanda sevginin ve birlikteliğin öneminin de anlatıldığı bir umut projesi olarak öne çıkıyor.

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Ümit karakteri ile çok başarılı bir süreç yaşadıktan sonra hamile kalan ve oğlu Ali’yi 2022 yılının Mayıs ayında dünyaya getiren ünlü oyuncu, yeni rolü için çok özel bir hazırlık yaptı.

Oyuncu, özellikle sokak çocuklarının gerçek yaşam hikayelerine odaklandı ve çeşitli bilgiler topladı. Soral yaptığı açıklamada bu hazırlıklar için şunları söyledi:

“Bizim hazırlık sürecimiz biraz duygusal geçti. Yönetmenimiz ve oyuncu arkadaşlarımız ile çok uzun süredir hazırlanıyoruz. Bu süreçte, sokak çocukları ile ilgili birçok doküman okudum ve çekilmiş belgeseller seyrettim. Öte yandan sokak çocuklarını anlatan, hatırlatan filmler de seyrettim. Ama bence asıl hazırlığı ve çalışmayı hep beraber aldığımız provalarla yaptık. Hazırlık sürecimiz normalde alışık olmadığımız kadar uzundu; bu süreç bu kadar iyi arkadaş olabilmemize, daha başlamadan bir yol almamıza sebep oldu.”

Her gün herkesin yolda şahit olduğu sokak çocukları gerçeğine odaklanan Hande Soral, onları görmezden ve duymazdan gelmenin anlamsızlığına da vurğu yaptı.

Ateş Kuşları dizisinin çok güzel ve özel bir hikayeye sahip olduğundan anlatan oyuncu, “Bu dizinin de desteğiyle görmezden geldiğimiz çocukları görüp önemsemeye başlayacağız” ifadesini kullandı.

Sokak çocuklarının gerçek dünyadaki sorunları, Hande Soral'ın yeni diziyi kabul etme nedeni oldu! 7

Ateş Kuşları dizisinde İlayda Alişan ve Burak Tozkoparan da başrolde yer alıyor. Ayrıca Hande Soral’a dizide partnerlik yapacak isim de Görkem Sevindik olacak.

Mercan karakterinde izleyeceğimiz Hande Soral, yeni anne olmasının da etkisiyle dizinin hikayesinden fazlasıyla etkilenmişe benziyor.

Oyuncu, “Benim canlandırdığım Mercan karakteri, çok güçlü bir kadın. Kendi ayakları üzerinde durmaya daha çocukken başlamış. En güçlü yanı; ailesi olan köksüzleri bir arada tutması. Sokağa atılmış diğer çocuklarla birlikte, bir aile kurup hayatta kalmayı başarabilen biri. Hep bir hayali var, her çocuk gibi, her genç kız gibi, herkes gibi bir ailesi olması. Bazen seçtiğiniz aileyle hayatınıza devam edersiniz. Mercan da seçtiği aileyle hayatına devam etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Erdem Şanlı, Emir Çubukçu, Nizam Namidar, Serkan Ercan, Ahmet Saraçoğlu gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Ateş Kuşları dizisinin ilk bölümünü 13 Ocak Cuma akşamı atv ekranında izleyebileceksiniz.