Ana sayfa Sosyal Medya Son Yaz, Akıncı ve Seni Çok Bekledim dizilerinden hangisi finale yakın?

Son Yaz, Akıncı ve Seni Çok Bekledim dizilerinden hangisi finale yakın?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Cuma akşamları reyting rekabeti çok çetin geçiyor… Özellikle de Kırmızı Oda, Arka Sokaklar ve Ramo dizileri adeta kemik izleyicileri sayesinde reytingleri süpürmüş gibi bir durum yaşıyor… Bu 3 dizinin dışında 4 dizi daha Cuma akşamları reyting rekabeti yapmakta. Hatta son dönemde Kanal 7’nin Emanet dizisinin de totalde güçlenmeye başladığı düşünülür ise, toplam 8 dizi reyting için yarışıyor.

İlk 3 dizinin dışında, Payitaht Abdülhamid ile TRT1 düşük oranları kabul eden bir çizgide ilerliyor. Muhtemelen dizi sezon sonunda final yaparak bitecek. Emanet de totalde 3’lü oranlara kadar çıktı ve heyecanlı sahneleriyle hafta içi akşam saatlerinde kemik bir izleyici grubunu kendisine çekiyor.

Bunun dışında ise ana akım medya kanallarında 3 dizinin mücadelesini izliyoruz. atv’de yayınlanan Akıncı, Fox TV’nin Son Yaz dizisi ve Star TV’de ekrana gelen Seni Çok Bekledim…

Bu 3 yapımın da birbirine benzer durumda olduğunu söyleyebiliriz. Aralarında en düşük reytingler Akıncı’da. atv, fantastik bir kahramanlık dizisini ekrana getirerek risk almıştı. Reytingler artık ortalama seviyeleri aşamıyor… Yani Akıncı dizisi için ikinci sezon umudu pek yok gibi. Dizi ekibi Ağustos ayında çalışmaya başladığı, Ocak ayında yayına alındığı düşünülür ise stok bölümler fazla olmalı. Bu durumda da atv’nin diziyi Mayıs ayına kadar taşıması ama ikinci sezona uzatmaması ihtimal dahilinde.

Akıncı’nın totalde Seni Çok Bekledim ve Son Yaz dizilerine yaklaştığı ama AB ile ABC1’de bir hayli gerilerinde kaldığı görülüyor.

Son Yaz, Akıncı ve Seni Çok Bekledim dizilerinde hangisi finale yakın? 1

Asıl burada dikkati çeken iki dizi var. Fox TV’nin çok başarılı bir hikaye ve oyunculuk performansı ve kurguya sahip olan dizisi Son Yaz, çok önemli bir yapım. Müziklerinden sahnelerdeki duygusal yoğunluğa ve hikayenin gerçekçi anlatımına kadar her şey iyi. Ancak reytinglerde hak etmediği durumları yaşıyor. Dizi totalde 4’lü seviyelerde ve 8.bölümü de 11. sırada tamamladı. AB’de 5’li oranlarda olan dizi günü 3. sırada bitirdi ve bu çok çok iyi bir gelişme… ABC1’de ise en iyi reytingleri aldı ve günü de 7. bitirdi. Aslında Son Yaz için bu oranlar korunur ise ikinci sezonda da izleyici ile buluşma ihtimali var..

Son Yaz, Akıncı ve Seni Çok Bekledim dizilerinde hangisi finale yakın? 2

Star TV’nin büyük iddialarla ekrana taşıdığı, gün değiştirerek Sol Yanım dizisini harcadığı ve Akrep’i de kötü bir pozisyona girmesine neden olduğu Seni Çok Bekledim dizisinde de ilginç gelişmeler var.

4. bölümü dün akşam yayınlanan dizi totalde günü 12. bitirirken, AB ve ABC1 kategorilerinde ise 9. oldu. Yani bu sonuçlar geçtiğimiz haftalara göre bir yükselişi anlatıyor ve hikaye de derinleştikçe izleyici sayısı artıyor.

Seni Çok Bekledim’in haftalar geçtikçe üzerine koyarak ilerlediği ve ilk başta çok da iyi oranlarla başlayamasa bile bu durumu hikayesinin etkileyiciliği ile düzeltebileceğini gösteriyor. Star TV’nin elindeki diziler arasında Seni Çok Bekledim’in gelecek sezonda da devam etmesi ihtimali yüksek. Bu arada dizinin ABC1 grubunda 4’lü oranlara gelmesi, totalde de 4’e çok yaklaşması çok önemli bir artı olarak gözüküyor. Bu yükseliş sürecektir ve dizi 4-5 arası oranlarda bir denge tutturacaktır diye düşünüyoruz.