Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV ve Kanal D’nin yeni dizi taktiği işe yaramadı!

Star TV ve Kanal D’nin yeni dizi taktiği işe yaramadı!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Star Tv’nin iddialı dizileri var. Diziler konusunda oldukça başarılı bir kanal. Ancak bu başarısını Nefes Nefese dizisi biraz zayıflattı.

Erkenci Kuş, Avlu, Ufak Tefek Cinayetler, Söz, İstanbullu Gelin ve Nefes Nefese kanalın yapımları…

Erkenci Kuş, yaz ekranının bir numaralı yapımıydı ve haklı olarak yoluna devam ediyor.

Geçen sezondan gelen Avlu, Ufak Tefek Cinayetler, Söz ve İstanbullu Gelin dizileri de artık tutmuş ve belirli bir izleyici kitlesine hitap eden yapımlar.

Star TV, bu başarılı seçimlerinde Nefes Nefese dizisinde yeni bir taktik denendi. Dizi sezona erken başlatıldı. Amaç Çarşamba günleri Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul dizisine rakip olmaktı.

Ancak o dizilerle aynı anda başlayacak yeni bir yapımın şansı yoktu.

Star TV ve Kanal D'nin yeni dizi taktiği işe yaramadı! 8

Star TV’de Nefes Nefese dizisini risk alarak Ağustos ayının ortasında başlattı. Dizi çok iyi başlamadı, reytingleri zaman zaman yükseldi. Ancak Sen Anlat Karadeniz’in başlaması ile birlikte Çarşamba günleri rakip olamayacağı da ortaya çıktı.

En son pazar gününe alındı. Ancak nafile…

Uğur Yücel, Melisa Şenolsun ve Şükrü Özyıldız’ın başrolündeki dizi yeni gününde de reytinglerde beklentilerin çok altında kaldı.

Görüldüğü üzere dizi tutturmak için sezonu erken başlatmak da işe yaramadı.. Star TV’nin taktiği tutmadı.

Benzer bir durum Kanal D tarafından da denendi.

Koca Koca Yalanlar dizisi sezona erken başladı, geçen sezon Pazar günü ekrana gelen Çocuklar Duymasın da aynı şekilde sezonu erken açtı.

Star TV ve Kanal D'nin yeni dizi taktiği işe yaramadı! 9

Ancak her iki dizi de yine beklentilerin altında kaldı. Koca Koca Yalanlar Pazartesi günü izleyici alışkanlığı yaratamadığını Söz, Çukur ve Yasak Elma’nın başlaması ile bir hayli reyting kaybederek gösterdi.

Çocuklar Duymasın da Sen Anlat Karadeniz’in başlaması ile kayıp yaşadı. Hatta son bölümü karşısında atv’nin dizisi dışında başka dizi olmamasına karşın yine düşüş yaşayarak izleyici alışkanlığı yaratamadığını ortaya koydu.

Anlaşılan sezonu erken açıp, izleyici alışkanlığı yaratma fikri o kadar da etkili bir fikir değil.