Ana sayfa Sosyal Medya Süleyman Çakır ve Hızır Çakırbeyli artık Oktay Kaynarca için büyük bir sorun mu oldu?

Süleyman Çakır ve Hızır Çakırbeyli artık Oktay Kaynarca için büyük bir sorun mu oldu?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Usta oyuncu Oktay Kaynarca, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Süleyman Çakır rolü ile büyük bir etki bıraktı… Fenomen bir karaktere dönüşen Süleyman Çakır için hala dizideki ölüm günleri anılıyor. Süleyman Çakır karakterinin sözleri hala sosyal medyada sıklıkla kullanılıyor.

Oktay Kaynarca’nın çok başarılı bir role hayat vermesinin ardından gelen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’daki Hızır Çakırbeyli karakteri de aslında bir devam niteliğinde… Yani çok iyi bildiği bir karakteri devam ettiren Oktay Kaynarca, uzun yıllardır da bu şekilde hafızalarda yer alıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu ile köşe yazısında bu durumun değişmesi gerektiğine yönelik bir görüşünü paylaştı.

Koloğlu, Oktay Kaynarca’nın farklı bir rolle bur mafya halini silmesi gerektiğini düşünüyor. İşte Sina Koloğlu’nun yazısından bir bölüm:

“Bazı dizi karakterleri unutulmuyor ve oyuncuya kartvizit olarak dönüyor. Bizde en çarpıcı örnek Oktay Kaynarca’nın Süleyman Çakır karakteri. Gıyabında cenaze namazı kılındı, futbol maçında saygı duruşu yapıldı… Kaynarca iyi bir oyuncudur ve öncelik iyi bir tiyatrocudur.

Değişik karakterlerde kendini göstermiş ve ispatlamıştır. Yine de ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Hızır Çakırbeyli ile ‘çok iyi bildiği karakteri’ bir şekilde devam ettirmektedir. Şahsen Kaynarca’nın daha farklı bir rolde ekranda her daim bu ‘mafya’ halini silebileceği görüşündeyim.

Mesela Al Pacino buna en güzel örnek. ‘Baba’ figüründen ‘Jack ve Jill’e geçiş yapmış Adam Sandler’la.”