Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Sunucu Burak Akkul ve Muhabir Korhan Varol’un koronavirüsü yenmesi büyük moral oldu!

Sunucu Burak Akkul ve Muhabir Korhan Varol’un koronavirüsü yenmesi büyük moral oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birisi teve2 kanalında gezi programı yapan Burak Akkul, diğeri ise NTV’nin haber muhabiri Korhan Varol… Her iki isim de koronavirüse yakalandı ve yaşadıkları süreci anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

Koronavirüs kaptıktan sonra yoğun bakıma kaldırılan teve2’de Çok Gezenti programını yapan Burak Akkul, canlı yayında yaşadıklarına yönelik bazı detaylar verdi. Akkul, yurt dışında program çekimi sırasında eşi ile birlikte rahatsızlandıklarını ve Türkiye’ye geldiklerinde de ateşinin 42 dereceye kadar çıktığını söyledi.

Akkul, 21 gün uyutularak bu süreçten virüsü yenerek çıktığını ve bu şekilde tedavi edilen ilk hasta olduğunu da söyledi. İşte Akkul’un dikkatleri çeken sözleri: “Senede bir iki defa seyahatlerden öksürüklü ateşle dönüyordum ve antibiyotik alıp geçiyordu. Tekrar bu oldu sandım, insan kendine konduramıyor. Tonsilit var, bademcik iltihabı önce o sandım ama sonra Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittik.

Entübe denilen uyutulma yöntemiyle kurtuldum. Bu şekilde hastalığı yenen ilk insanlardan biriyim Türkiye’de. 21 gün uyutuldum. 21 gün sonra uyandığımda o aradaki sanrı ile gerçek dünyaya geçiş zor, hâlâ becerebilmiş değilim.

Çok maceralı bir durum, araya kaçırılma sokmuşum ama onların hiç biri olmamış aslında. Adapte olacağım herhalde. Siz anlamıyorsunuz çeşitli sanrılar görüyorsunuz ama geride kalan ve hasta olmayan yakınlarınız için daha zor diye düşünüyorum. 21 gün uyanınca bir çok şeyin olduğunu görüyorsunuz.

Eşim Seda ve ben de çift negatif raporumuz var. Artık bulaşma ihtimalimiz yüzde sıfır şu anda. Şu anda fizik tedavi süreci var. Bu kadar uyutulunca çeşitli uzuvlar çok zayıf kalıyor. Onları düzeltmek gerekiyor.”

Covid-19 olarak adlandırılan virüse yakalanan bir diğer ekran yüzü ise NTV’nin İstanbul merkezinde çalışan muhabir Korhan Varol oldu. Varol da yaşadıklarını canlı yayında anlatarak, tecrübelerini paylaştı.

Sunucu Burak Akkul ve Muhabir Korhan Varol'un koronavirüsü yenmesi büyük moral oldu! 7

Durumunun iyi olduğunu ifade eden haberci, “Çok şiddetli bir öksürük vardı. Teşhis konmadan bir gün önce uyarıları dinlemeyenlerin yanında yayın yapmıştım. Orada lodostan etkilendiğimi düşünmüştüm. Şikayetlerimin arttığını gördüm. Şiddetli öksürük vardı ve sırtım ağrımaya başladı” açıklamasını yaptı.