Ana sayfa Dizi Haberleri Taner Ölmez aynı Ali Vefa gibi sürprizlerle dolu! İşte Taner Ölmez gerçeği!

Taner Ölmez aynı Ali Vefa gibi sürprizlerle dolu! İşte Taner Ölmez gerçeği!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmakta olan Mucize Doktor dizisinde başrolde yer alan Taner Ölmez, savant sendromlu doktor Ali Vefa karakterine hayat veriyor. Ünlü oyuncu rolünü o kadar başarılı canlandırmakta ki, ekrandaki birçok kişi acaba gerçekten öyle mi diye sormadan edemiyor…

Reytinglerde de geçtiğimiz Perşembe günü Türkiye rekoru kıran gücü elinde bulunduran adam Taner Ölmez… Dizide birçok karakter ve olay var ama, asıl adam Ali Vefa’nın her hali izleyiciler için müthiş bir yeni deneyim.Çünkü ekranda ilk defa otizmli olan ve başarıya ulaşmış bir karakter var.

Dizi izleyicileri birçok karakter ile tanıştı bugüne kadar ama Ali Vefa gibi bir karakter ile ilk kez tanışıyor ve bu ilk deneyimde de Taner Ölmez, müthiş performansı ile adeta izleyicileri ekrana kilitliyor.

Taner Ölmez aynı Ali Vefa gibi sürprizlerle dolu! İşte Taner Ölmez gerçeği! 7

Ali Vefa ve Nazlı sahneleri son dönemin gözdesi konumunda. Sinem Ünsal ile dizide iyi bir ikili olan Taner Ölmez, sosyal medyada da son günlerin en çok konuşulan isimlerinden..

Peki bu başarının altında nasıl bir motivasyon, nasıl bir hazırlık var? İşte Taner Ölmez bu konuda bazı detaylar verdi.

Hürriyet’e konuştu ve role bizzat otizmli bireyleri gözlemleyerek hazırlandığını anlattı.Hatta onların kendisinden rahatsız olmaması için sanki ortamdaki bir nesne, obje, bitki gibi olmaya çaba harcadığını ifade etti.

Shakespeare ne demiş? “Elini kolunu havalara savurma, ölçüsünde tadında bırak her şeyi”…

İşte röportajda bu sözü hatırlatan Taner Ölmez, ” Her şey net ve abartısız olmalıydı. Bu sebeple otizmlilerle buluştum, evlerine gidip odalarına girdim. Bir araya geldiğimizde hiç konuşmadan durup sustum, fazla göz teması kurmadım, onları gözlemleyeceğim diye dik dik bakmadım. Ya rahatsız edersem düşüncesiyle yanıp tutuştum. Ortamlarında adeta bir bitki, nesne gibi durarak onları izledim” açıklamasıyla bu başarının da aslında nereden geldiğini anlatıyor.

Rol teklifi geldiğinde çok istediğini ve başkasına da verilmesinden de endişe ettiğini anlatan Taner Ölmez, doğru proje ile izleyici karşısına çıkmış olmanın da keyfini yapıyor.

Kendisini 100 metre koşucusu olarak değil,maraton koşucusu olarak tanıtan Taner Ölmez, “‘Medcezir’le popülerliğe ulaştım. Ardından çok benzer rol geldi. Ama kendimi ve canlandırdığım karakterleri insanların eline oyun hamuru olarak vermek istemedim. Doğru projeyle izleyiciye, “Bu çocuk oyuncudur” dedirtmek istedim” diyerek de mesleğine olan bağlılığını sergiledi.

Taner Ölmez, Mucize Doktor dizisindeki müthiş başarısının alt yapısında büyük bir düşünce ve karakterin de olduğunu aslında bu sözleriyle anlatıyordu.