Ana sayfa Dizi Haberleri Tansel Öngel, Hayat Bugün dizisiyle kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi!

Tansel Öngel, Hayat Bugün dizisiyle kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında çarşamba akşamları yayınlanmakta olan Hayat Bugün dizisinde başrol oyuncularından birisi de Tansel Öngel oldu. Dizide kalp ve damar cerrahı Aras karakterini canlandıran oyuncu için bu yeni projesi kariyerinde bir ilk oldu.

İlk kez bir doktor karakteri ile izleyicilerin karşısına çıktığını belirten Tansel Öngel, Aras Erdem karakteri için hazırlanırken doktorların verdiği mücadeleden çok etkilendi. Oyuncu, “Hazırlık sürecinde doktorların başka insanların sağlıklarını onarmak için ne kadar çok çalıştıklarına, ne çok şey bilmek zorunda olduklarına ve her yeni bilgiyi nasıl hızlıca edindiklerine gözlerimle şahit oldum. Doktorluk çok kıymetli bir meslek” diye konuştu.

New Amsterdam dizisinin dünya çapındaki ilk yerli uyarlaması olması nedeniyle de Türk dizi piyasası için büyük önemi bulunan Hayat Bugün, ilk bölüm reytingleri ile ortalama seviyelerde yer aldı. Ancak hikaye aktıkça diziye olan ilginin de artması bekleniyor.

Dizinin Türkiye koşullarına senaristler tarafından uyarlandığını hatırlatan Tansel Öngel, insanlara iyilik yapmak üzerine kurgulanan hikayeyi çok güçlü bir oyuncu kadrosu ile ortaya çıkarttıklarından bahsetti.

Oyuncu dizi için şunları söyledi: “Bir grup doktor var ve insanlara iyilik yapmak üzerine kurulu bir idealizm ile bir araya geliyor ve güçlü bir ekip oluyorlar. Şahane bir proje; yönetmenlerimiz Çiğdem Bozali ve Elif Akarsu çok yetenekliler. Kamera arkasında da birbirini seven, yargısız ve sevgi dolu bir ekip olduk. Bunu ekrana yansıttığımızı düşünüyorum.”

Tansel Öngel, Hayat Bugün dizisiyle kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi! 8

Türk dizi izleyicileri hastanede çekilen ve sağlık konusunu işleyen dizilere her zaman ilgi göstermiştir. Hayat Bugün dizisi de bu anlamda dikkat çekti. Her şeyin başının sağlık olduğunu hatırlatan Tansel Öngel de dizinin ilgi çekmesinde bu noktanın çok önemli olduğunu düşünüyor.

Sette herkesin işinin ustası olduğunu anlatan oyuncu, “Konu olarak işimiz çok kuvvetli bir iskelete sahip. Teknik ekipten senaristlerine kadar ekipteki herkes ise işinin ustası… Diğer güçlü yanımız ise kamera arkasındaki eğlence. Çünkü o eğlence, yüksek enerji, neşe kamera önüne de ister istemez geçiyor” diye konuştu.

Bugüne kadar canlandırdığı roller arasında Doktor Aras Erdem’in hepsinden farklı olduğunu dile getiren oyuncu, hazırlık yaparken doktorların mücadelesinin kendisini çok etkilediğini de açıkladı.

İlk kez bir doktoru canlandırdığı için kariyerinde bir ilki yaşadığından bahseden Tansel Öngel, kendisini şanslı hissetiğini şu sözlerle anlattı:

“Daha önce oynadığım rollerden çok daha farklı bir rol, kalp damar cerrahını oynuyorum. Aras çok güçlü bir adam, kendini yetiştirmiş, iş alanında gerçekten çok ileri bir noktada olan kalp damar cerrahı. Hazırlık sürecinde doktorların başka insanların sağlıklarını onarmak için ne kadar çok çalıştıklarına, ne çok şey bilmek zorunda olduklarına ve her yeni bilgiyi nasıl hızlıca edindiklerine gözlerimle şahit oldum.

Tansel Öngel, Hayat Bugün dizisiyle kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi! 9

Doktorluk çok kıymetli bir meslek. Bu işten önce ben uzun yıllarımı Trabzon’da geçirdim; orada üç tane ev arkadaşım oldu, üçü de doktordu. Onların hayatlarına daha önce şahit olma şansım olmuştu ama bir doktor oynayacağımı düşünerek şahit olmamıştım; gündelik hayatlarına şahittim. Bu konuda ciddi gözlemlerim, yaşanmışlıklarım var. Hazırlık sürecinde de hastanelerde doktorlarla vakit geçirerek bu dizide nasıl yol alabileceğimizi, rolümde nasıl ilerleyebileceğimi gördüm. Bu yüzden de çok şanslı hissediyorum kendimi çünkü çok güzel bir hazırlık süreci geçirdik.”