Ana sayfa Dizi Haberleri Tozluyaka başardı ama Gecenin Ucunda ve Darmaduman dizileri için yeni taktik kurtarıcı olmadı!

Tozluyaka başardı ama Gecenin Ucunda ve Darmaduman dizileri için yeni taktik kurtarıcı olmadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon kanalları büyük beklentiler ile hazırlanan dizilerin iyi reytingler elde etmemesi durumunda son çare olarak gün değişikliği yaparak, izleyiciyi ilgisini çekmeyi amaçlıyor. Ancak bu her zaman başarılı bir sonuç vermeyen bir taktik. Tozluyaka dizisi yaz döneminde başlayan bir hikayeydi ve pazartesi akşamları izleyicilerle buluşmaya başlamıştı. Ancak Eylül ayında başlayan yeni sezon nedeniyle Yasak Elma dizisi geri döndüğü için Tozluyaka pazar akşamlarına kaydırıldı.

Fox TV’nin Tozluyaka dizisini yeni güne kaydırması sonrasında reytinglerin hala iyi seviyede olması önemli bir başarıydı. Kanal yönetimi, gençlik hikayesiyle ilgi çeken dizinin devamı yönünde karar aldı ve dizi pazar akşamları izleyicilerle buluşmayı sürdürüyor.

Ancak Fox TV’nin perşembe akşamları ilk 3 bölümü yayınlanan Darmaduman dizisini de benzer şekilde gün değiştirerek ayakta tutma çabası sonuç vermedi. Darmaduman dizisinin 4. bölümünün reytingleri de ilk 3 bölümde olduğu gibi bir hayli düşük geldi. Bu reytingler dizinin devam edebilmesi için yeterli değil ve gün değişikliği taktiğinin de işe yaramadığı ortaya çıkmış oldu.

Tozluyaka başardı ama Gecenin Ucunda ve Darmaduman dizileri için yeni taktik kurtarıcı olmadı! 8

Benzer bir durumu Star TV de yaşıyor. 23 Kasım Çarşamba günü başlayacak olan Çöp Adam dizisi bahane edilerek, Gecenin Ucunda’nın günü değiştirildi. Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi geçtiğimiz hafta salı günü yayınlandı ve reytingler yine beklentileri karşılayamadı.

Şimdi hem Fox TV için hem de Star TV için bir karar aşamasına gelindi. Darmaduman ve Gecenin Ucunda dizileri ne olacak? Bu düşük reytinglerle zarar göze alınarak devam ettirilecek mi, yoksa erken finaller ile izleyicilere yine sinir krizi mi yaşatılacak?

Tozluyaka başardı ama Gecenin Ucunda ve Darmaduman dizileri için yeni taktik kurtarıcı olmadı! 9

Televizyon kanallarının düşük reyting getiren projelerle ilgili karar alması da zorlaşıyor, çünkü izleyiciler artık bu durumdan çok rahatsız oluyor ve sosyal medyada da eleştiriler artıyor. Bir sonraki dizi projesinde bir önceki dizi nedeniyle kalbi kırılan izleyici, o kanaldaki projeyi izlemek istemeyebiliyor. Bu durumun da izleyici sadakatine olumsuz yansımaları televizyon kanalları için bir başka sıkıntı olarak ortaya çıkıyor.