Ana sayfa Dizi Haberleri TRT 1’in Timuçin Esen’li yeni dizisi Mevlana için Şems aranıyor!

TRT 1’in Timuçin Esen’li yeni dizisi Mevlana için Şems aranıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1 yeni sezonda yine çok iddialı bir yapımla izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Büyük bütçeli tarihi dizileri arka arkaya sıralayan TRT 1 bu kez de Mevlana’nın hayatını anlatmaya hazırlanıyor. Dizide Timuçin Esen Mevlana’yı canlandıracak. Ancak Mevlana’nın hocası Şems’i kimin canlandıracağı henüz belli değil.

Mevlana dizisinin çekileceği ve başrollerini Ahu Türkpençe ile Timuçin Esen’in paylaşacağı yaklaşık bir ay önce açıklanmıştı. Hekimoğlu’nun final yapmasıyla Timuçin Esen’in çok yakında yeniden ekranlarda olacağını öğrenen hayranları bu haberden dolayı çok memnun olmuştu. Uzun süredir ekranlarda görünmeyen Ahu Türkpençe’nin de ismi bu sevinci katlamıştı.

Son bir aydır dizinin diğer oyuncularının da isimleri birer birer belli olmaya başladı. Dizide Timuçin Esen ve Ahu Türkpençe’nin yanı sıra İlker Aksum, Yusuf Çim, Kaan Yıldırım, Ahmet Mümtaz Taylan, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Ushan Çakır, Mert Karabulut, Özlem Tokaslan ve Mert Turak rol alıyor.

TRT 1'in Timuçin Esen'li yeni dizisi Mevlana için Şems aranıyor! 7

Dizinin oyuncuları büyük ölçüde belli oldu ancak ana karakterlerden biri olan Şems’i canlandıracak isim konusunda henüz bir anlaşma yapılamadı. Mevlana’nın hocası olan Şems’i canlandıracak oyuncu için arayışlar sürüyor.

Peki Şems-i Tebrizi kim? Şems olarak da anılan Şems-i Tebrizi uzun süre bir derviş gibi gezdikten sonra rüyasında gördüğü bir çağrı üzerine Konya’ya gider ve buranın en büyük din alimlerinden biri olan Mevlana ile tanışır. Uzun süredir içinde bir boşluk hisseden Mevlana, Şems’le tanıştıktan ve onunla aylar boyunca yaptığı sohbetlerden sonra aydınlanır ve başka bir insan haline gelir. Konya halkı Mevlana’yı bambaşka bir insan yaptığı için Şems’ten nefret eder. En sonunda Şems, Mevlana’yı seven ve onun değişimini kabullenemeyen kişiler tarafından öldürülür.

Yönetmenliğini Can Ulukay’ın üstlendiği ve Kale Film tarafından çekilen Mevlana dizisi eylül ayında TRT 1 ekranlarında olacak. Dizi, Konya’da çekilecek.