Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1 dizileri kalite şovu yapıyor, şimdi bunlara bir yenisi daha ekleniyor!

TRT1 dizileri kalite şovu yapıyor, şimdi bunlara bir yenisi daha ekleniyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kamu yayıncısı TRT1 yüksek bütçeli dizileriyle adeta şov yapmaya başladı. Özel kanalların birbiri ardına ekrana sürdüğü yapımlar sıkıntılar yaşarken, TRT1 dizileri ise gün birinciliklerini ele geçirdi.

Pazartesi akşamları Uyanış Büyük Selçuklu, Salı akşamları Masumlar Apartmanı, Cumartesi Gönül Dağı ve son olarak da Pazar akşamları başlayan Teşkilat ile TRT1 4 günü de kapattı. Bu 4 yapım ile özel kanallardaki dizilerle yarışan, hatta çoğunu geçmeyi de başaran TRT1, şimdi de yeni bir dizi daha yayına getirmeye hazırlanıyor.

Bir Zamanlar Kıbrıs isimli 26 bölümden oluşan, 60’şar dakikalık bölümler halinde yayınlanacak olan yeni dizi, tarihi gerçeklere atıf yapacak ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı zulmü ekrana taşıyacak.

TRT1 dizileri kalite şovu yapıyor, şimdi bunlara bir yenisi daha ekleniyor! 8

Çok yakında TRT1 ekranında başlaması beklenen dizinin çekimleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde devam ediyor. 1963 yılında başlayan hikaye, 20 Temmuz 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar olan dönemi anlatacak.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Türk halkının yaşadığı dramın ne kadar ağır olduğunu dikkatli hazırlanan sahnelerde bile görmek mümkün. Dizinin fragmanı bile ne kadar büyük bir felaketin yaşandığını anlatmaya yetiyor.

Dizi hayranları da heyecanla Bir Zamanlar Kıbrıs dizisini bekliyor… İşte yeni fragman:

TRT1’e teşekkür eden ve çok güzel yapımları ortaya çıkardığını belirten dizi hayranları, sosyal medyada pozitif yorumları ile dikkat çekiyor. “Fragmandan kalite akıyor. TRT bu yıl çok iyi maşallah” diye yorum yazan hayranlar, Türk televizyon ve sinema kültürünün de çok geliştiğini düşünüyor.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki sahnelerin çok etkileyici olmasının yanı sıra bazı izleyiciler ise, “Ben bu sahnelere dayanamam, çok kötü zamanlarmış” diyerek şimdiden çok etkilendiklerini ifade ediyorlar.

TRT1 dizileri kalite şovu yapıyor, şimdi bunlara bir yenisi daha ekleniyor! 9

Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu yeni dizinin başrollerinde yer alan önemli isimler olarak dikkat çekiyor.

Senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini ise Hakan İnan’ın üstlendiği “Bir Zamanlar Kıbrıs” yakında TRT1 ekranlarında olacak. Ancak henüz yayın tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı.