Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de hedef büyüdü, yeni bir dönem dizisi için düğmeye basıldı!

TRT1’de hedef büyüdü, yeni bir dönem dizisi için düğmeye basıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1, özel kanalların bile artık gıpta ile bakmaya başladığı bir dizi politikası ile daha da güçleniyor. TRT1’in Genel Müdürü İbrahim Eren’in geçtiğimiz gün tanıtım buluşmasında söylediği strateji üzerinden içeriklerin üretimini kalıcı kılmaya çalışan TRT1, aynı zamanda niteliğini artırıyor ve bunların da yayılması için dünyada doğru mecralara ulaşmaya çalışıyor.

TRT1 ekranlarında yakında ismini duyacağınız yeni dizinin ismi Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli olarak belirlendi. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre Tekden Flim, proje için hazırlıklarını sürdürüyor. Dizi için oyuncu arayışları sürerken, yönetmen koltuğunda Kamil Aydın oturacak. Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli isimli dönem dizisinin çekimlerinin ise Mart ayında başlaması bekleniyor.

İbrahim Eren’in ifade ettiği gibi nitelikli projeleri, sürekli kılmak için TRT1, yeni platolar da yaptırıyor. İşte bu plato çalışmaları ile birlikte hem dünya standartlarında alanlar kazanılıyor hem de projelerin devamlılığı noktasında önemli bir adım atılmış oluyor.

İbrahim Eren, “Çekmeköy’de Selçuklu dizisini çektiğimiz büyük bir film platosu kurduk. Barbaros kardeşlerin setini de oraya kuruyoruz. Bir de Konya’da bir set kuruyoruz şu anda, yavaş yavaş yükselmeye başladı. Orada da Hz. Mevlâna’nın hayatını çektiğimiz bir diziyi yapacağız. Bu iki yerde de sadece TRT için değil tüm Türkiye için büyük bir kazanım olan uluslararası film platolarını yaptık” diyerek de bu platolardan yeni yeni dizilerin de ileride izleyici karşısına çıkabileceğini anlattı.

TRT1 anlaşılan önümüzdeki dönemde dönem dizilerine ağırlık vererek ilerleyecek gibi duruyor. Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli dizisi de bu yapımlara katılmış olacak.