Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Ramazan’a özel yeni dizisi Kuşlarla Yolculuk’un çok farklı

TRT1’in Ramazan’a özel yeni dizisi Kuşlarla Yolculuk’un çok farklı

tarafından ker_def

TRT1 ekranlarında 24 Nisan Cuma saat 18.50’den itibaren Ramazan boyunca her gün yayınlanacak olan yeni bir dizi başlıyor.Kuşlarla Yolculuk isimli dizi Feridüddin Attar’ın “Mantık’ut Tayr” isimli eserinden uyarlanan 29 bölümlük bir yapım.

Kuşlarla Yolculuk dizisinin her bir bölümünde Mantıku’t-Tayr adlı eserdeki 9 kuşu simgeleyen dervişlerin ve “Hüdhüd” ‘ü simgeleyen Şeyhin hayata bakış açılarını,yaşam felsefelerini, evren, doğa ve insanla ilişkilerini değerlendirdiği öyküler işleniyor. Dizinin her bir bölümünde dervişlerin kendileri ile imtihanları, düşünce ve tutumları, Şeyhin tasavvur, telkin ve tavsiyeleri eşliğinde izleyiciye aktarılıyor.

Dizinin her bir bölümünde dokuz ayrı kuşun yanı sıra papağan kuşunu temsil eden ve ölümsüzlük iksirini bulma arzusunu sergileyen Seyyah’ın da maruz kalacağı ‘imtihan’ vesilesiyle Şeyh’in rehberliğine duyacağı ihtiyaç ayrıca işleniyor.

TRT1'in Ramazan'a özel yeni dizisi Kuşlarla Yolculuk'un çok farklı 8

Yapımcılığını ve proje tasarımını Akli Film Emre Konuk’un gerçekleştirdiği projenin konsept danışmanlığını Dr. İbrahim Halil Üçer üstleniyor. Senaryosu, Serdar Özönalan ve Hasan Erimez tarafından kaleme alınan dizinin yönetmen koltuğundaysa Sedat İnci oturmakta.

TRT1'in Ramazan'a özel yeni dizisi Kuşlarla Yolculuk'un çok farklı 9

Milliyet Blog’da diziyle ilgili düşüncelerini paylaşan Anibal Güleroğlu, yazısında farklı bir yapımın izleyicileri beklediğini belirterek, şu detaya dikkat çekti:

“Kuşlarla Yolculuk’ gerek oyuncu kadrosuyla gerekse senaryosuyla farklı bir dizi niteliğinde. Dolayısıyla içeriğine kaynaklık eden Mantıku’tTayr eserine göre keklik karakterinin zaafının dünyaya karşı tamahkâr olmasından yola çıkarak, insanların hırslarına yenik düşme konusunu Hüdhüd ile keklik kuşunun arasında geçenlere ve Hz. Süleyman’dan kıssa’lara bağlayacak olan ilk bölümden itibaren ilgiyle izlenmeyi hak ediyor.”