Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin çok merak edilen Mevlana dizisinde sevindiren yeni karar!

TRT’nin çok merak edilen Mevlana dizisinde sevindiren yeni karar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin dijital kanalı için hazırlanan Mevlana dizisinin başrolünde yer almaktan vazgeçen Timuçin Esen ile, Aziz dizisiyle çakıştığı için kadrodan ayrılan Ahmet Mümtaz Taylan izleyicileri bir hayli üzmüştü.

Dizi ekibi alınan karar gereği dün bir araya gelerek çekimlere başladı. Konya’da hazırlanan platoda çekimleri yapılacak olan dizi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını anlatacak.

TRT’nin yeni açacağı dijital kanalının tanıtımı için çok önem verdiği Mevlana dizisi için büyük bir hazırlık yapıldı. Geniş bir ekip toplandı ve özel hazırlanan platoda uzun süren bir çekim dönemi başladı.

Tarihte iz bırakan hoşgörü ve barışın sembolü olarak da tarif edilen Mevlana’nın hayatını merak edenler için de bu dizi çok etkili sonuçlar doğuracaktır.

Kale Film tarafından yapımcılığı üstlenilen projede yönetmen olarak Can Ulkay yer alıyor.

Dizide çok etkileyici bir oyuncu kadrosu buluştu. İşte Mevlana dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler:

Ahu Türkpençe , İlker Aksum, Ushan Çakır, Kaan Yıldırım, Erdal Yıldız, Altan Gördüm, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Yusuf Çim , Mert Karabulut, Semra Dinçer, Baki Davrak , Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan, Can Nergis, Haluk Piyes.