Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin yeni dijital kanalının ilk dizisi Mevlana olacak!

TRT’nin yeni dijital kanalının ilk dizisi Mevlana olacak!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT, uluslararası dijital kanalı TRT0’ı açmaya hazırlanıyor. Kanalın ilk dizisi, bütçesiyle ve oyuncularıyla dikkat çeken Mevlana dizisi olacak.

Mevlana dizisinin yönetmeni, bugüne kadar Ayla, Müslüm, Türk İşi Dondurma filmlerinde görev alan Can Ulkay olacak. Uzun süredir hazırlıkları devam eden dizide Mevlana’yı canlandırmak üzere başrolde Timuçin Esen’in yer alması bekleniyordu. Ancak ünlü oyuncunun dizide yer almayacağı daha sonra ortaya çıktı.

Şu ana kadar netleşen oyuncular oldukça iddialı isimler. İşte dizinin kadrosu: Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Altan Gördüm, Levent Can, Kaan Yıldırım, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Yusuf Çim , Erdal Yıldız, Mert Karabulut, Semra Dinçer, Baki Davrak , Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Can Nergis Haluk Piyes.

TRT'nin yeni dijital kanalının ilk dizisi Mevlana olacak! 7

Ancak Mevlana’yı oynayacak isim hala belli olmadı. Bu rol için çok ünlü isimlerle görüşüldüğü ancak herhangi bir anlaşma yapılamadığı belirtiliyor. Bu isimlerden biri Kenan İmirzaloğlu.

İddialara göre Mevlana dizisi için daha önce uzun zamandır ekranda olmayan çok ünlü bir oyuncu ile görüşülmüştü. Bu oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’ydu. Ancak anlaşma Timuçin Esen’le sağlanmıştı. Şimdi gözler yeniden Kenan İmirzalıoğlu’na döndü. Mevlana rolü için adı geçen bir isim de Halit Ergenç.

Kale Film tarafından çekilecek Mevlana dizisinin çekimleri Konya’da gerçekleştirilecek.