Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tuba Büyüküstün’ü bir telaş sardı ‘hepsini nasıl sığdıracağız’!

Tuba Büyüküstün’ü bir telaş sardı ‘hepsini nasıl sığdıracağız’!

tarafından ker_def
25’inci Uluslararası Adana Film Festivali’nin lansmanı Şişli’de bir otelde gerçekleştirildi.

Toplamda 900 bin lira ödülün dağıtılacağı festivalde bu yıl; uluslararası uzun metraj film yarışması, ulusal uzun metraj film yarışması, uluslararası kısa film yarışması, ulusal öğrenci kısa film yarışması ve Adana kısa film yarışması bölümleri yer alıyor.

Tuba Büyüküstün ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi ünlü oyuncular da jüride yerini aldı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Ana Jürileri’nden olan oyuncu Tuba Büyüküstün, “Adana Film Festivali Türk sineması adına çok önemli bir yerde duran bir festival. Bu sene 25’inci bu da özel, seçki çok iyi görünüyor. Çok verimli olacağını düşünüyorum. Ben çok heyecanlıyım, hepsini nasıl sığdıracağız diye düşünüyorum” dedi.

Festivalin sektör için önemine dikkat çeken oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, “Her sene farklı görevler oluyor bu sene değerlendirmede bize görev verildi. Memnuniyetle kabul ettik. Adana gözbebeğimizdir. Adana’nın uzun yıllar sağlıklı bir şekilde devam etmesini çok az örnek kaldı çünkü köklü organizasyonlardan. Ulusal yarışma özellikle bizim çok önemsediğimiz bir şey Antalya’nın kaybedilmesinden sonra inşallah çok güzel, verimli bir sene olacak” dedi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Ana Jürisi şu isimlerden oluşuyor: Tomris Giritlioğlu (Jüri Başkanı), Ahmet Mümtaz Taylan, Cihan Ünal, Mehmet Açar, Mustafa Presheva, Nebil Özgentürk, Tuba Büyüküstün.