Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tuba Ünsal Şubat’ta Adı Aylin ile sahnede!..

Tuba Ünsal Şubat’ta Adı Aylin ile sahnede!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’nin en önemli romanlarından Ayşe Kulin’in yazdığı ‘Adı Aylin’, tiyatro sahnesinde perde açmaya hazırlanıyor.

Tuba Ünsal, iki yıldır üzerinde çalıştığı Ayşe Kulin’in Adı Aylin romanından uyarlanan tiyatro projesinin son hazırlıklarını tamamladı. Ünsal, oyunu önümüzdeki ay sahneye koymaya hazırlanıyor.

İki yıl önce çok satan romanın haklarını satın alan Ünsal, projesi için çok heyecanlıydı ancak araya pandeminin girmesiyle projesini rafa kaldırmıştı.

Tiyatro salonlarının açılmasıyla yeniden çalışmaya başlayan Ünsal, 2 milyon liralık bir maliyeti de gözden çıkardı. Kurduğu prodüksiyon firmasıyla tiyatro oyunlarına yatırım yapan Tuba Ünsal, çabasıyla Kültür Bakanlığı’nın 2021 yılında desteklediği oyunlar listesine girmeyi de başardı.

Tuba Ünsal Şubat'ta Adı Aylin ile sahnede!.. 51

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 yılında desteklediği oyunlar arasında olan Adı Aylin, Tuba Ünsal’ın yapım şirketi To Be House of Production ile sahneye taşınırken, başarılı oyuncu aynı zamanda ‘Aylin’ karakterini de canlandıracak.

Ayşe Kulin’in, yirminci yüzyıl Türk edebiyatının en çok satan ve en fazla yabancı dile çevrilen romanlarından olan unutulmaz eseri Adı: Aylin, Doğu Yaşar Akal’ın yönetmenliği ve Korhan Başaran’ın koreografisiyle ilk kez sahneye uyarlanıyor.

Aylin Devrimel Radomisli Cates’in Tuba Ünsal tarafından canlandırıldığı oyunda baş rolleri Aylin Aslım, Özgürcan Çevik, Selen Domaç, Ece Yüksel ve Hande Subaşı paylaşıyor.

Tuba Ünsal heyecanını instagram hesabından da paylaşarak 16 Şubat’ta perde açacaklarını duyurdu. Ayşe Kulin’in 1997 yılında yayınlanan ve yayınlandığı dönem adeta olay olan, yok satan romanı Adı: Aylin’in tiyatro uyarlaması Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Oyunun biletleri @passo.com.tr’de satışta!