Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizi sektörünün gücünü gösteren Zeytin Ağacı dizisinin ikinci hatta üçüncü sezonu da olmalı!

Türk dizi sektörünün gücünü gösteren Zeytin Ağacı dizisinin ikinci hatta üçüncü sezonu da olmalı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Zeytin Ağacı dizisinin senaristi Nuran Evren Şit ortaya öyle güçlü bir hikaye koydu ki, dizinin dünyanın dört bir yanında, farklı kültürlerdeki insanları derinden etkilemesi kaçınılmaz oldu.

Geçmişin bağlarının bugün yaşadıklarımız üzerindeki etkisini çok duygulu bir noktadan izleyicilerin dikkatine sunan usta senarist, aslında birçok kişiye de kendi hayatını sorgulattı. Zeytin Ağacı dizisini hangi kültürden ve hangi dili konuşan kişi izlerse izlesin, aynı şeyi hissediyor.

Hayatının geçmiş ile bağlarının ne kadar derin ve etkili olduğunu bu dizi sayesinde bir kez daha hisseden izleyenler, bugünlerde yaşadıkları sorunların nedenlerini geçmişte aramaya başladı.

Her çocuğunun bir annesinin ve babasının olduğunu, onların da kendi yaşanmış hayatlarının olduğunu ve bu durumun bir döngü olarak birbirine aktarılarak devam ettiğini, geçmişten günümüze ailelerin birbirleri ile güçlü bir bağ ile sarıldığını anlatan Zeytin Ağacı dizisi, sarsıcı bir hikayeye sahip.

Türk dizi sektörünün gücünü gösteren Zeytin Ağacı dizisinin ikinci hatta üçüncü sezonu da olmalı! 17

Daha önce Netflix’te yayınlanan Atiye dizisinde de yine senaryo gücüyle herkesi şaşkına çeviren Nuran Evren Şit, Zeytin Ağacı dizisiyle de çıtayı bir adım daha yukarıya çekti.

Geçmişin bağlarının hayatlarımıza ne kadar büyük etkisinin olduğunu ve bugün yaşadığımız sorunların geçmişte yaşananların sonuçları olduğunu ve bunun süreklilik sergilediğini anlatan bir hikayenin etkilemeyeceği insan yoktur.

Türk dizi sektörünün gücünü gösteren Zeytin Ağacı dizisinin ikinci hatta üçüncü sezonu da olmalı! 18

İşte bu nedenle de Zeytin Ağacı dizisi Netflix’in en başarılı yapımlarından birisi olurken, dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürlerdeki insanlarda da aynı etkiyi yarattı.

Bu büyük etkinin devam etmesi ve Türk dizi sektörünün ne kadar ileriye gidebileceğini sergilemesi bakımından Zeytin Ağacı dizisinin ikinci hatta üçüncü sezonunun bile çekilmesi şart.

Şayet dizi kısa süreli bir yapım olarak kalır ise, büyük bir fırsat da kaçmış olur.

Türk dizi sektörünün gücünü gösteren Zeytin Ağacı dizisinin ikinci hatta üçüncü sezonu da olmalı! 19

Türk dizi sektöründe en önemli sorunun özgün senaryo olduğu eleştirileri de artık yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Anadolu ve Trakya topraklarında hikayeler bitmez, bu hikayeler de dünyayı sarsacak kadar etkilidir.

İşte Zeytin Ağacı dizisinde Nuran Evren Şit, bize bu duyguyu veren bir iş başardı. Umarız devamı gelir…